Подробности за големия открит летателен ден в Граф Игнатиево на 29 юни 2019 г.

2K прочитания

С близо тричасова програма ВВС се отбележат годишнините на Bell 206, МиГ-29 и Ми-24, по време на големия открит летателен ден, който ще се проведе на 29 юни 2019 г. (събота) в авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от ВВС.

Вратите на военното летище ще се отворят за посетители точно в 10,00 ч., а входът е свободен.

Повод за големия открит летателен ден са три кръгли годишнини от приемането на въоръжение на бойна авиационна техника за нуждите на България – 20 години на вертолет Bell 206, 30 години на самолет МиГ-29 и 40 години на щурмовия вертолет Ми-24.

Летателната програма започва точно в 11,30 ч., когато вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово ще прелети с националния флаг, за да даде началото на въздушните демонстрации.

В полетите ще вземат участие всички типове вертолети от авиобаза Крумово – Bell 206, AS 532 Cougar, Ми-24 и Ми-17, представяйки основните мисии и задачи, за които са предназначени. Щурмовите Су-25 от авиобаза Безмер ще влетят за атаки по земни цели, демонстрирайки осигуряването на непосредствена авиационна поддръжка на формированията. Изтребителите МиГ-29 пък ще зарадват гостите със сложен пилотаж на малка височина, маневрен въздушен бой и изпълнение на мисията „ер полисинг“. Ролята на самолет-нарушител ще изпълни самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна.

В полетите ще участват още и учебните самолети Pilatus PC-9M и L-39ZA от Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия. С тях ще се включат и част от най-младите летци в българските ВВС.

С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат пропускани граждани, носещи в себе си оръжие, хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж, съобщават още от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: Парите за сделката са преведени, ремонтът в Беларус няма алтернатива
Следваща публикация
Министерство на отбраната: Поддръжката на Су-25 в „Авионамс” с руски фирми би била неефективна
2K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Даниел Боестад: Gripen спечели конкурса на ВВС честно и прозрачно

Вицепрезидентът за програмата Gripen за Централна и Източна Европа Даниел Боестад дава пространно интервю за Евгени Генов, публикувано във вестник „Труд”, в което говори за конкурсната процедура в България, офертата на шведската страна и реакцията на компанията към процесите у нас.

За първите шест месеца на годината ВВС са налетели под 2000 часа

Часовете във въздуха за целите Военновъздушни сили на България за първите шест месеца на 2018 г. са 1950. Това се чете в отчет за изпълненото от МО в областта на отбранителната политика, който бе публикуван на 21 септември 2018 г.

Индонезия обяви детайли по сделката за Су-35

Индонезийското МО даде детайли за сделката за покупка на 11 многоцелеви изтребителя Су-35 от Русия. Стойността на сделката е $1,14 млрд. и тя е била подписана официално на 10 август 2017 г.

Ми-171А2 получи типов сертификат в Русия

Последният вариант на Ми-8 за гражданско използване, означен Ми-171А2, получи своя типов сертификат днес, 17 август 2017 г. Издаден от новата руска организация за сертифициране авиационна техника „Росавиация“, той позволява на Ми-171А2 да постъпи в търговска експлоатация в конвертируем вариант.

Меню