Подробности за големия открит летателен ден в Граф Игнатиево на 29 юни 2019 г.

2K прочитания

С близо тричасова програма ВВС се отбележат годишнините на Bell 206, МиГ-29 и Ми-24, по време на големия открит летателен ден, който ще се проведе на 29 юни 2019 г. (събота) в авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от ВВС.

Вратите на военното летище ще се отворят за посетители точно в 10,00 ч., а входът е свободен.

Повод за големия открит летателен ден са три кръгли годишнини от приемането на въоръжение на бойна авиационна техника за нуждите на България – 20 години на вертолет Bell 206, 30 години на самолет МиГ-29 и 40 години на щурмовия вертолет Ми-24.

Летателната програма започва точно в 11,30 ч., когато вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово ще прелети с националния флаг, за да даде началото на въздушните демонстрации.

В полетите ще вземат участие всички типове вертолети от авиобаза Крумово – Bell 206, AS 532 Cougar, Ми-24 и Ми-17, представяйки основните мисии и задачи, за които са предназначени. Щурмовите Су-25 от авиобаза Безмер ще влетят за атаки по земни цели, демонстрирайки осигуряването на непосредствена авиационна поддръжка на формированията. Изтребителите МиГ-29 пък ще зарадват гостите със сложен пилотаж на малка височина, маневрен въздушен бой и изпълнение на мисията „ер полисинг“. Ролята на самолет-нарушител ще изпълни самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна.

В полетите ще участват още и учебните самолети Pilatus PC-9M и L-39ZA от Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия. С тях ще се включат и част от най-младите летци в българските ВВС.

С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат пропускани граждани, носещи в себе си оръжие, хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж, съобщават още от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: Парите за сделката са преведени, ремонтът в Беларус няма алтернатива
Следваща публикация
Министерство на отбраната: Поддръжката на Су-25 в „Авионамс” с руски фирми би била неефективна
2K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Франция не иска да участва в белгийския изтребителен конкурс и вместо това направи директна оферта

Френското правителство не е отговорило на запитването за даване на оферта (RFP) за нови изтребители, което Белгия пусна през март тази година. Вместо това френският министър на отбраната Флоранс Парти е изпратил писмо до белгийския си колега с което предлага директна сделка за Dassault Rafale.

Прокуратурата не откри нарушения в боравенето с класифицирана информация от президенството

Софийска градска прокуратура (СГС) отказа да образува наказателно производство по сигнал от бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров, че началника на кабинета на президента Иво Христов, че е чел класифицирани документи във връзка с предложение за продажба на нови F-16 от страна на Lockheed Martin. Това съобщиха днес, 23 октомври 2017 г., оттам.

Меню