AS 532 извърши медицински полет

847 прочитания

Днес, 30 септември 2019 г. беше изпълнен специален медицински полет с един вертолет АS 532AL Cougar с регистрационен знак 710, от състава на авиобаза Крумово. Това съобщиха от ВВС

Задачата беше по осигуряване на въздушно транспортиране на пациент по маршрут от летище Щръклево, край Русе до летище София.

По време на нея екипажът беше в състав – първи пилот капитан Сандев, втори пилот майор Бабачев, борден техник старши лейтенант Добрев и спасител старши сержант Жеков.

По-късно „24 часа“ съобщи, че се касае за спасителна операция по личната заръка на премиера Бойко Борисов, а превозеният пациент е шефът на общинския съвет в Русе и ректор на Русенския университет Христо Белоев. Той е получил инсулт и е бил транспортиран за УМБАЛ “Св. Иван Рилски“ в тежко състояние.

Свързани теми

Предишна публикация
България и Македония обменят опит във вертолетната авиация
Следваща публикация
Пилоти-изтребители преминаха през тренажорна подготовка в Сърбия
847 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

България ще участва в многонационална програма за подготовка на летци за специални операции

Меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България, Словения, Унгария и Хърватска за създаването на Многонационална програма за подготовка на авиацията за специални операции беше подписан днес, 4 октомври 2018 г., в Брюксел.

ТЕРЕМ спечели поръчка за КВР на Ми-17

Държавната компания ТЕРЕМ ЕАД е избрана да извърши капитално-възстановителен ремонт (КВР) на един вертолет Ми-17 от състава на ВВС на България. Това става ясно от решение на министъра на отбраната от 14 ноември 2017 г.

Меню