България и Македония обменят опит във вертолетната авиация

743 прочитания

На 24 и 25 септември 2019 г. в Командването на Въздушна бригада Петровец бяха проведени експертни дискусии в областта на военната авиация и противовъздушната отбрана между екипи на Република Северна Македония и Република България. Това съобщават македонските въоръжени сили.

Разговорите бяха водени от командира на Въздушната бригада от състава на македонските въоръжени сили пoлковник Робърт Малесански и полковник Димитър Павлов, заместник-командир в авиобаза Крумово.

По време на срещата беше поставен акцент върху завършването на дейностите, предвидени за 2019 г., като обучението на симулаторите за вертолети Ми-17 и Ми-24, които в момента се изпълняват в Центъра за обучение на пилоти и разработването на проект на план за взаимно сътрудничество за 2020 г.

Основните предизвикателства са възможностите за обмен на опит между техническия персонал на въздухоплавателните средства, организиране на междудържавни полети с допълнително съвместно обучение на територията на приемащата държава и обмен на опит и обучение в областта на противовъздушната отбрана и наблюдението и въздушното пространство.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС на САЩ тренират бързо пребазиране в България
Следваща публикация
AS 532 извърши медицински полет
743 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Какво ще видим на големия открит летателен ден в Граф Игнатиево

Българските Военновъздушни сили организират днес, 29 юни 2019 г. голям открит летателен ден, който включва летателна програма с продължителност от близо три часа. Ето какво ще може да видим по време на програмата, която стартира точно в 11,30 часа:

Меню