България и Македония обменят опит във вертолетната авиация

744 прочитания

На 24 и 25 септември 2019 г. в Командването на Въздушна бригада Петровец бяха проведени експертни дискусии в областта на военната авиация и противовъздушната отбрана между екипи на Република Северна Македония и Република България. Това съобщават македонските въоръжени сили.

Разговорите бяха водени от командира на Въздушната бригада от състава на македонските въоръжени сили пoлковник Робърт Малесански и полковник Димитър Павлов, заместник-командир в авиобаза Крумово.

По време на срещата беше поставен акцент върху завършването на дейностите, предвидени за 2019 г., като обучението на симулаторите за вертолети Ми-17 и Ми-24, които в момента се изпълняват в Центъра за обучение на пилоти и разработването на проект на план за взаимно сътрудничество за 2020 г.

Основните предизвикателства са възможностите за обмен на опит между техническия персонал на въздухоплавателните средства, организиране на междудържавни полети с допълнително съвместно обучение на територията на приемащата държава и обмен на опит и обучение в областта на противовъздушната отбрана и наблюдението и въздушното пространство.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС на САЩ тренират бързо пребазиране в България
Следваща публикация
AS 532 извърши медицински полет
744 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Заместник-министър Запрянов: Генерал Стойков и неговия екип определиха орязването на пакета за F-16

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който бе натоварен с преговорния процес, заяви, че орязването по проекта за покупка на F-16, е плод на преценка на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Това Запрянов каза днес, 11 юли 2019 г., в сутрешния блок на bTV.

Отново ще се направи опит за възстановяване на ВВВУ

Министерство на отбраната ще направи нов опит за възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Документи за това трябва да се внасят до 2020 г. в Националната агенция за оценка и акредитация (НАОА). Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от сайта otbrana.com.

Две фирми искат да поддържат българските L-39

Две компании са подали оферти за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка за поддръжка на българските учебно-тренировъчни самолети L-39ZA. Това се чете в Протокола от работа на комисията, който бе публикуван на сайта на МО.

Меню