Пилоти-изтребители преминаха през тренажорна подготовка в Сърбия

834 прочитания

От 24 до 27 септември 2019 г. се проведе тренажорна подготовка на военнослужещи от Българските Военновъздушни сили в авиобаза Батайница, Република Сърбия. Това съобщиха от ВВС.

Шест български летци-изтребители от авиобаза Граф Игнатиево усъвършенстваха своята подготовка на тренажор МиГ-29 на сръбските ВВС, разположен в Батайница. По време на подготовката бяха отработени полети по правилата за приборни полети, аварийни процедури, както и елементи от техниката за пилотиране и зони за изпълнение на прост и сложен пилотаж.

През миналата година ВВС възстановиха практиката да използват тренажора на МиГ-29 в Сърбия. Практиката бе прекъсната от служебния министър Велизар Шаламанов в края на 2014 г. по неясни причини.

Свързани теми

Предишна публикация
AS 532 извърши медицински полет
Следваща публикация
ВВС изпълниха задачи в помощ на населението
834 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Млади пилоти започват курс на L-39

Курс за приучване на самолет L-39ZA започна днес, 23 април 2018 г., на летище Долна Митрополия с младите пилоти, обучаващи се по програмата за интензивна летателна подготовка. Това съобщават от ВВС.

ВВС демонстрираха способности пред Комитета по политика и сигурност на ЕС

Посланиците в Комитета по политика и сигурност на Европейския съюз (КОПС) посетиха авиобаза Граф Игнатиево днес, 7 юни 2018 г., където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските ВВС. Това съобщават от МО.

Меню