Два Ту-160 ще посетят Южна Африка

784 прочитания

Два стратегически бомбардировача Ту-160 от състава на руските ВКС ще посетят Южна Африка утре, 22 октомври 2019 г. Това се казва в съобщение на руското и южноафриканското МО.

„Авиогрупа в състав от два стратегически ракетоносеца Ту-160 и военно-транспортни самолети Ил-62 и Ан-124 „Руслан” ще посетят Република Южна Африка. Целта на визитата е развитие на двустранните отношения във военната област и обсъждане на въпросите по взаимодействие между руските ВКС и южноафриканските ВВС”, се казва в съобщението на руското МО.

От съобщението на южноафриканските въоръжени сили става ясно, че двата Ту-160 ще пристигнат в страната на 22 октомври и ще кацнат в авиобаза Ватерклоф, намираща се до столицата Претория. Машините ще се приземят около 06,30 часа местно време и ще бъдат ескортирани от самолети Gripen и Hawk от състава на южноафриканските ВВС.

Не е ясно по какъв маршрут ще достигнат двата Ту-160 до Южна Африка, но най-вероятно ще видим полет над Каспийско море, Иран, излизане над Индийския океан и достигане на Южна Африка. Много е вероятно в рамките на полета да се извърши и дозареждане във въздуха.

Визитата на двата Ту-160 ще бъде безпрецедентна в историята на руската стратегическа авиация. Бомбардировачите от този тип са правили няколко визити до Венецуела и Никарагуа, но полетът до Южна Африка ще е първото посещение на типа на африканския континент.

Свързани теми

Предишна публикация
Турция е близо до подписване за Су-35
Следваща публикация
Показаха пълномащабен макет на KF-X
784 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полетя нов Ту-160 и подписаха договора за производството на модернизирани машини

Новопроизведен стратегически бомбардировач Ту-160 вече изпълнява летателно-изпитателната си програма и в същото време днес, 25 януари 2018 г., бе подписан договор за построяването на 10 нови Ту-160.

Русия поръча Ка-52М

Руското МО сключи договор с холдинга „Вертолеты России“ за доставка на 30 нови щурмови вертолета…

Първият военен Ми-38 изпълни дебютния си полет

Първият Ми-38 предназначен за руските въоръжени сили изпълни своя дебютен полет на 23 ноември 2018 г. Полетът е преминал успешно и е бил проведен от заводското летище на Казанския вертолетен завод в Казан.

ВВС на САЩ чертаят план за пенсионирането на B-1 и B-2 след влизането на B-21

ВВС на САЩ планират да пенсионират стратегическите бомбардировачи B-1B и B-2A паралелно с приемането на въоръжение на новия B-21 и в същото време ще заложат на B-52H да остане на служба до около 2050 г. Това съобщава Air Force Magazine, позовавайки се на източници запознати с плановете.

Детайли по проекта ПАК ДА

Френското списание „Air & Cosmos“ публикува интересни данни за руския проект за създаване на нов стратегически бомбардировач известен като ПАК ДА („Перспективный авиационный комплекс дальней авиации“). Някои от фактите са известни, но други са новост.

Меню