Два Ту-160 ще посетят Южна Африка

784 прочитания

Два стратегически бомбардировача Ту-160 от състава на руските ВКС ще посетят Южна Африка утре, 22 октомври 2019 г. Това се казва в съобщение на руското и южноафриканското МО.

„Авиогрупа в състав от два стратегически ракетоносеца Ту-160 и военно-транспортни самолети Ил-62 и Ан-124 „Руслан” ще посетят Република Южна Африка. Целта на визитата е развитие на двустранните отношения във военната област и обсъждане на въпросите по взаимодействие между руските ВКС и южноафриканските ВВС”, се казва в съобщението на руското МО.

От съобщението на южноафриканските въоръжени сили става ясно, че двата Ту-160 ще пристигнат в страната на 22 октомври и ще кацнат в авиобаза Ватерклоф, намираща се до столицата Претория. Машините ще се приземят около 06,30 часа местно време и ще бъдат ескортирани от самолети Gripen и Hawk от състава на южноафриканските ВВС.

Не е ясно по какъв маршрут ще достигнат двата Ту-160 до Южна Африка, но най-вероятно ще видим полет над Каспийско море, Иран, излизане над Индийския океан и достигане на Южна Африка. Много е вероятно в рамките на полета да се извърши и дозареждане във въздуха.

Визитата на двата Ту-160 ще бъде безпрецедентна в историята на руската стратегическа авиация. Бомбардировачите от този тип са правили няколко визити до Венецуела и Никарагуа, но полетът до Южна Африка ще е първото посещение на типа на африканския континент.

Свързани теми

Предишна публикация
Турция е близо до подписване за Су-35
Следваща публикация
Показаха пълномащабен макет на KF-X
784 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Монголия получи МиГ-29

Монголия получи два МиГ-29. Машините са предназначени за ВВС на страната и са употребявани преди това от руските ВКС.

Полетял е третия предсериен МиГ-35

Третият предсериен изтребител МиГ-35 е полетял. Това става ясно от фотография, която показва самолета в полет от заводското летище на Луховицкия авиационен завод на РСК „МиГ”.

Меню