Airbus Helicopters се радва на добър военен бизнес с H145

589 прочитания

Европейският вертолетостроител Airbus Helicopters се радва на добър военен бизнес със своя двудвигателен модел H145, като и се предвижда моделът да продължи да се развива. Това съобщава Flightglobal.

Стартовият клиент на военния модел H145M бе Германия, която заяви 15 броя, предназначени за силите ѝ за специални операции. Всички те са вече доставени. Сърбия, от своя страна, е получила над половината от поръчаните девет броя. Те са предназначени за ВВС и МВР на страната (на снимката е екземпляр за военновъздушните сили).

Наскоро люксембургската полиция е приела първия си H145M, като втората бройка ще бъде получена до края на годината. Доставките за Унгария ще започнат през декември. ВВС на страната ще се сдобият с 20 броя от H145M, които ще са оборудвани с оръжейния модул HForce.

Освен това германската армия вече е получила свои първи два H145, който е предназначен за операции по търсене и спасяване, както и медицинска евакуация. Те обаче се използват в момента за обучение. Освен спасително оборудване, те разполагат с прожектор Trakka, система за наблюдение MX-15, както и специална система за локалиризане на мобилните телефони на пострадалите.

Освен това Airbus Helicopters възнамерява да продължи тестовете на безпилотни технологии с H145M в края на 2020 г. Вече бяха проведени тестове, които показаха, че екипаж на H145M може успешно да управлява безпилотен вертолет Schiebel Camcopter. Новият цикъл на изпитания се прави по заявка на двама съществуващи клиенти на типа.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus показа нискозабележима изпитателна платформа
Следваща публикация
Индонезия иска нови F-16, но ще купи и Су-35
589 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

40 години Ми-24 в България

Ранният следобед на 17 юни 1979 г. на несъществуващото вече военно летище Пловдив – където днес се намира жилищния комплекс Тракия – е смутен от шум на необичайни вертолети. Това е денят, когато първата четворка Ми-24 пристига в България. До 1986 г. броят ще нарасне на 44, от които шест все още остават на служба в родните ВВС.

Първи полет на Ка-52М

Днес 10 август 2020 г., руското министерство на промишлеността и търговията обяви, че модернизират боен…

AW249 изпълни първи полет

Прототипът на новия италиански щурмови вертолет Leonardo Helicopters AW249 е изпълнил първия си полет на…

Китай показа множество нови системи по време на грандиозен военен парад в Пекин

Китай показа множество нови авиационни системи по време на грандиозен военен парад, който се проведе днес, 1 октомври 2019 г., в Пекин. Той бе посветен на 70-тата годишнина на Китайската народна република.

Германия търси тежък транспортен вертолет

Германия започва процедура за избор на 45 до 60 тежки транспортни вертолета, която ще изправи един срещу друг Lockheed Martin и Boeing в състезание за поръчка, чиято стойност ще достигне около €4 млрд. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Меню