Руските ВКС получиха десет броя Су-35

1K прочитания

Руските Въздушно-космически сили (ВКС) са получили през настоящата 2019 г. десет броя многоцелеви изтребители Су-35, с което е изпълнена държавната поръчка за тази година. Това е съобщил заместник-министъра на отбраната на Русия Алексей Криворучко.

„КНААЗ напълно е изпълнил държавната поръчка за 2019 г., като предсрочно достави десет изтребителя Су-35С. Последните десет машини от настоящия договор ще бъдат доставени догодина”, заявява Криворучко, цитиран от ТАСС.

Заместник-министърът на отбраната е казал още, че четири от десетте Су-35, които са получени през тази година ще бъдат дадени на демонстрационната група на руските ВКС „Русские витязи“. Това беше вече известно, защото от няколко дни са налични снимки на Су-35 в окраската на групата (на снимката).

Интересно е, че „Русские витязи“ бяха превъоръжени с чисто нови Су-30СМ само преди три години. До тогава групата летеше със Су-27.

В момента се изпълнява втория договор за доставката на Су-35 за руските ВКС. Първият, който бе за 48 самолета, бе реализиран между 2011 и 2016 г. През 2015 г. бе подписан нов договор, този път за 50 машини, които трябва да се доставят по 10 на година между 2016 и 2020 г.

Криворучко е казал пред ТАСС, че в перспектива руското МО ще подпише договор за още Су-35, но не е дал детайли по тези бъдещи договори.

Свързани теми

Предишна публикация
В Уганда отбелязаха дипломирането на нов пилотски випуск
Следваща публикация
ОАЕ поиска да купи Chinook
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиацията на Армия-2018

Отбранителното изложение или както официално се именува, „международен военно-технически форум“, се проведе от 22 до 26 август 2018 г. в конгресно-изложбения център „Патриот“ до Кубинка, недалеч от Москва, а авиационните демонстрации бяха на военното летище в Кубинка. Заедно с това се провеждаха и редовни демонстрации на сухопътна техника с бойни стрелби на близкия полигон Алабино.

Меню