Цветанов: Визата на Борисов е Белия дом е благодарение покупката на F-16

1K прочитания

Визитата на премира Бойко Борисов в Белия дом и срещата му с американския президент Доналд Тръмп е признание за покупката на изтребителите F-16. Това каза в предаването „Тази неделя” днес, 10 ноември 2019 г., бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Признание за политическите решения, които взехме във връзка с модернизацията на Българската армия. А това е свързано с закупуването на F-16 Block 70”, така Цветанов отговори на въпроса какъв знак е визитата на Борисов в Белия дом.

Премиерът Борисов ще посети САЩ, като той ще бъде приет в Белия дом от американския президент Доналд Тръмп на 25 ноември.

Малко по-късно в разговора, Цветанов бе запитан защо Борисов получава покана за визита в Белия дом чак след средата на третия си мандат, но Цветанов отказа да отговори в прав текст.

Струва си да се припомни, че Цветанов бе основен пропагандатор за покупката на F-16, като той яростно защитаваше тезата, че единственият правилен избор е американския изтребител и атакуваше шведския Gripen. На този фон, премиерът Борисов изчака почти последния момент за да изкаже предпочитанията си към F-16, а в последно време се опитва да си препише практически всички заслуги за сделката.

Свързани теми

Предишна публикация
Откриват изложба в НВИМ посветена на бомбардировките на София
Следваща публикация
Премиерът Борисов обяви, че „градската десница” се е озлобила заради покупката на F-16
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Решението за преговори с F-16 скоростно влиза в Парламента следващата седмица

Управляващите планират през следващата седмица скоростно да приемат в Народното събрание решението за стартиране на преговори със САЩ за придобиване на изтребители F-16 Block 70 и анулиране на Проекта на инвестиционен разход, който бе приет от Парламента през юни 2018 г.

Цветанов отново нападна Gripen и заяви, че през 2012 г. ГЕРБ е щял да вземе F-16

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отново нападна шведския изтребител Gripen и заяви, че в края на мандата на кабинета „Борисов 1” е щял да се купуват изтребители F-16. Това каза той днес, 14 август 2018 г., при откриване на ремонтиран път във Великотърновско.

Saab призна, че да имаш добри цени и добър продукт не е достатъчно за продажби на изтребители

Добрите цени и добрите технически характеристики не са достатъчни за продажбата на бойни самолети. Това заяви Йонас Йелм, ръководител на бизнес направлението Аеронавтика на Saab, по време на традиционния семинар на Saab, който се проведе вчера, 27 март 2019 г. Йелм коментира и развитието на процесите в България.

Израел отново се опитва да влезе в изтребителния ни конкурс

Израел се опитва да влезе в процеса на покупка на нов боен самолет за ВВС. Това става ясно от изказване на министъра на отбраната Красимир Каракачанов пред комисията по отбрана към Народното събрание.

Меню