Цветанов: Визата на Борисов е Белия дом е благодарение покупката на F-16

1K прочитания

Визитата на премира Бойко Борисов в Белия дом и срещата му с американския президент Доналд Тръмп е признание за покупката на изтребителите F-16. Това каза в предаването „Тази неделя” днес, 10 ноември 2019 г., бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Признание за политическите решения, които взехме във връзка с модернизацията на Българската армия. А това е свързано с закупуването на F-16 Block 70”, така Цветанов отговори на въпроса какъв знак е визитата на Борисов в Белия дом.

Премиерът Борисов ще посети САЩ, като той ще бъде приет в Белия дом от американския президент Доналд Тръмп на 25 ноември.

Малко по-късно в разговора, Цветанов бе запитан защо Борисов получава покана за визита в Белия дом чак след средата на третия си мандат, но Цветанов отказа да отговори в прав текст.

Струва си да се припомни, че Цветанов бе основен пропагандатор за покупката на F-16, като той яростно защитаваше тезата, че единственият правилен избор е американския изтребител и атакуваше шведския Gripen. На този фон, премиерът Борисов изчака почти последния момент за да изкаже предпочитанията си към F-16, а в последно време се опитва да си препише практически всички заслуги за сделката.

Свързани теми

Предишна публикация
Откриват изложба в НВИМ посветена на бомбардировките на София
Следваща публикация
Премиерът Борисов обяви, че „градската десница” се е озлобила заради покупката на F-16
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Политико-военна група, назначена от премиера, ще избере реално новия изтребител

Новият боен самолет за българските ВВС ще бъде избран от „политико-военна група”, която ще бъде назначена от премиера Бойко Борисов. Това се чете в отговора на парламентарен въпрос министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Презокеанска престрелка между президент и премиер по въпроса с изтребителите

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов влязоха днес, 19 септември 2017 г., в ожесточен спор около въпроса с придобиването на нов боен самолет за ВВС. Президентът в момента е на посещение в САЩ.

Министър Каракачанов: С влизането на новия изтребител няма да свалим веднага МиГ-29 от въоръжение

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че влизането на въоръжение на нов изтребител не означава, че веднага ще бъде свален от въоръжение МиГ-29. Това изказване направи той днес, 19 април 2018 г., след заседанието на КСНС.

Цветанов: Президентът саботира модернизацията на армията

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов продължи атаките си по президента Румен Радев и директно го обвини, че саботира модернизацията на въоръжените сили, като Цветанов не пропусна да промотира отново F-16. Това направи той днес, 20 април 2018 г. в сутрешния блок на bTV.

Меню