Финансовата гвардия на Италия получи първия AW169

628 прочитания

Италианската компания Leonardo достави първия вертолет AW169M предназначен за Финансовата гвардия на Италия (Guardia di Finanza). Събитието се е състояло на 12 ноември 2019 г. в завода на компанията във Верджате.

Машината е първата от общо 22, които гвардията поръча миналата година в рамките на сделка на стойност €280 млн. Освен самите вертолети, се договаря и обучение и пълна логистична поддръжка, като в бъдеще може да бъде сключен нов договор за логистика на стойност още €100 млн.

AW169M във Финансовата гвардия ще бъдaт използвани за морска охрана и патрулиране, митнически задачи, правоналагане и задачи по търсене и спасяване. Цялата сделка ще бъде изпълнена до 2024 г. По това време гвардията ще разполага и с 14 броя AW139.

Вертолетите AW169M предназначени за Финансовата гвардия са с военна сертификация (за това е и индекса им M) и са снабдени с лебедка, система TCAS II, възможност за използване на очила за нощно виждане, подобрена комуникация, прожектор и друго специфично оборудване.

Финансовата гвардия, която е на подчинение на италианското Министерство на финансите, е правоналагаща агенция, която изпълнява широк кръг задачи, включително и гранична охрана и борба с контрабандата.

Гвардията има близо 80 вертолета, повечето от които са остарели типове, като AB 412, A109 и NH-500, които трябва да се заменят в близките години.

AW169 има максимална излетна маса от 4,6 тона. До момента в експлоатация се намират 90 броя по света, а още 200 са поръчани.

Свързани теми

Предишна публикация
Rafale ще бъде развиван до 2070 г.
Следваща публикация
Пентагонът продължава да има сериозни забележки към изправността на F-35
628 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пентагонът търси 150 вертолета Bell

Пентагонът има намерение да купи до 150 вертолета построени от Bell Helicopter, които ще са предназначени за американски правителствени агенции и експорт. Това съобщава IHS Jane’s.

Филипините се отказват от покупката на Bell 412

Филипинският президент Родриго Дутерте обяви, че страната му ще се откаже от сделката за покупката на 16 транспортни вертолета Bell 412EPI, след като канадското правителство повдигна въпроса за използването им в евентуални сражения с бунтовници в страната.

Меню