Флотски Panther извърши медицинска евакуация

506 прочитания

Екипаж от авиобаза Чайка изпълни задача по транспортиране на пациент в критично състояние вчера, 20 януари 2020 г. Това съобщиха от МО.

Полетът с вертолет AS 565 Panther от Варна до Силистра и обратно е извършен за времето от 15,50 часа до 17,34 часа.

Екипажът, изпълнил успешно задачата, е в състав: капитан Атанас Георгиев – командир, капитан Христо Радкев – втори пилот, капитан Хараламби Сертев – борден авиомеханик и доктор Стефан Тодоров – борден лекар от MБАЛ-Варна към ВМА.

Транспортирането на пациента е по молба на директора на МБАЛ „Силистра” и с разрешение от началника на отбраната. Използването на въздушен транспорт е наложено от състоянието на пациента.

По време на полета вертолетът е бил оборудван с реанимационна медицинска техника, предназначена за използване при изпълнение на задачи за авиомедицинска евакуация.

Свързани теми

Предишна публикация
Само един кандидат за ремонта на Ан-30
Следваща публикация
ВМС получиха употребяван вертолет AS 365N3+
506 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Австралия купува AH-64E

Австралия ще купи щурмови вертолети Boeing AH-64E Apache Guardian, които ще заменят сега използваните 22…

Президентът Радев припомни, че военно-транспортната ни авиация е ползвана за несвойствени задачи

„С интерес прочетох, че се търсят функции на военно-транспортната ни авиация. В периода 2009 – 2012 г. има към 70 полета с много интересни функции”, това каза днес, 15 декември 2017 г., президентът Румен Радев пред журналисти, като припомни скандалите с използването на военна техника за правителствени задачи по време на кабинета „Борисов 1”.

Какво ще видим на големия открит летателен ден в Граф Игнатиево

Българските Военновъздушни сили организират днес, 29 юни 2019 г. голям открит летателен ден, който включва летателна програма с продължителност от близо три часа. Ето какво ще може да видим по време на програмата, която стартира точно в 11,30 часа:

Меню