Флотски Panther извърши медицинска евакуация

501 прочитания

Екипаж от авиобаза Чайка изпълни задача по транспортиране на пациент в критично състояние вчера, 20 януари 2020 г. Това съобщиха от МО.

Полетът с вертолет AS 565 Panther от Варна до Силистра и обратно е извършен за времето от 15,50 часа до 17,34 часа.

Екипажът, изпълнил успешно задачата, е в състав: капитан Атанас Георгиев – командир, капитан Христо Радкев – втори пилот, капитан Хараламби Сертев – борден авиомеханик и доктор Стефан Тодоров – борден лекар от MБАЛ-Варна към ВМА.

Транспортирането на пациента е по молба на директора на МБАЛ „Силистра” и с разрешение от началника на отбраната. Използването на въздушен транспорт е наложено от състоянието на пациента.

По време на полета вертолетът е бил оборудван с реанимационна медицинска техника, предназначена за използване при изпълнение на задачи за авиомедицинска евакуация.

Свързани теми

Предишна публикация
Само един кандидат за ремонта на Ан-30
Следваща публикация
ВМС получиха употребяван вертолет AS 365N3+
501 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 16

Продължение на темата за HEMS – Helicopter Emergency Medical Services в България. Какви бяха и…

Финансовата гвардия на Италия получи първия AW169

Италианската компания Leonardo достави първия вертолет AW169M предназначен за Финансовата гвардия на Италия (Guardia di Finanza). Събитието се е състояло на 12 ноември 2019 г. в завода на компанията във Верджате.

Сръбското МВР купува H215

Сръбското Министерство на вътрешните работи купува три вертолета Airbus Helicopters H215. Това е съобщил вътрешният министър на страната Небойша Стефанович.

Македония ремонтира полицейските си Ми-17 в Сърбия

Македония ремонтира два вертолета Ми-171Ш в сръбския авиоремонтен завод „Мома Станойлович”, който се намира в авиобаза Батайница, край Белград. Това съобщава руската аналитична организация ЦАСТ, позовавайки се на своя сръбски кореспондент Светозар Йоканович.

Франция поръчва нови Rafale и NH90

Франция ще поръча 12 многоцелеви изтребителя Rafale, за заместване на пласираните в Гърция употребявани машини…
Меню