Малък самолет аварира край Русе

1K прочитания

Лек самолет е аварирал при опит за кацане на площадка до русенското село Бъзън. При инцидента са пострадали двамата намиращи се на борда му, но те са без опасност за живота.

Произшествието е станало днес, 25 януари 2020 г., около 13,00 часа. Самолетът Pipistrel Virus с регистрация LZ-TAB се е опитвал да се приземи на площадката край селото. Според свидетели, силни пориви на вятъра са отнесли машината встрани и тя се е забила в близки дървета.

И двамата намиращи се на борда на самолета са пострадали и са настанени в болница, но няма опасност за живота им.

Веднага след авариралият Pipistrel се е приземил друг лек самолет, като пилотът му Мирослав Хинков е станал свидетел на инцидента.

„Времето бе подходящо за летене, ако можеш да се справиш с вятъра. Но ориентацията на пистата е такава, че практически сега има само страничен вятър. Имаше и турболенции, но можеше да се лети. Ето, моят самолет е на земята”, заявява за местни русенски медии Хинков.

По негови думи, пилотът на разбилия се самолет е имал около 150 часа нальот.

Инцидентът се разследва от Специализирано звено за разследване на авиационни събития към транспортното министерство.

Свързани теми

Предишна публикация
Български C-27J прибра двама сънародници пребивавали в Китай (обновена със снимки)
Следваща публикация
Само един кандидат за ремонта на Ан-30
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Заместник-министър Величков: Военна полиция и прокуратурата разследват инцидента с C-27J

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков заяви днес, 20 януари 2018 г., в предаването „Тази събота” по bTV, че инцидентът с военно-транспортния самолет C-27J Spartan се разследва от Военна полиция и Военна прокуратура.

Бизнесджет излезе от пистата в Бургас

Бизнесджет Cessna Citation Sovereign излезе от пистата на летище Бургас днес, 31 август 2018 г. При инцидента няма пострадали, но летището бе затворено за около час.

Бизнесджет катастрофира в Иран

Турски бизнесджет Challenger 604 e катастрофирал днес, 11 март 2018 г., в централната част на Иран. При инцидента са загинали всички 11 души, които са се намирали на борда.

Украински Су-27УБ катастрофира с американски летец на борда си

Украински двуместен изтребител Су-27УБ катастрофира вчера, 16 октомври 2018 г., в рамките на учението „Чистое небо – 2018“. При инцидента са загинали двама – украинският пилот и американския му колега.

Меню