Малък самолет аварира край Русе

1K прочитания

Лек самолет е аварирал при опит за кацане на площадка до русенското село Бъзън. При инцидента са пострадали двамата намиращи се на борда му, но те са без опасност за живота.

Произшествието е станало днес, 25 януари 2020 г., около 13,00 часа. Самолетът Pipistrel Virus с регистрация LZ-TAB се е опитвал да се приземи на площадката край селото. Според свидетели, силни пориви на вятъра са отнесли машината встрани и тя се е забила в близки дървета.

И двамата намиращи се на борда на самолета са пострадали и са настанени в болница, но няма опасност за живота им.

Веднага след авариралият Pipistrel се е приземил друг лек самолет, като пилотът му Мирослав Хинков е станал свидетел на инцидента.

„Времето бе подходящо за летене, ако можеш да се справиш с вятъра. Но ориентацията на пистата е такава, че практически сега има само страничен вятър. Имаше и турболенции, но можеше да се лети. Ето, моят самолет е на земята”, заявява за местни русенски медии Хинков.

По негови думи, пилотът на разбилия се самолет е имал около 150 часа нальот.

Инцидентът се разследва от Специализирано звено за разследване на авиационни събития към транспортното министерство.

Свързани теми

Предишна публикация
Български C-27J прибра двама сънародници пребивавали в Китай (обновена със снимки)
Следваща публикация
Само един кандидат за ремонта на Ан-30
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Испански C-295 излезе от пистата

Испански военно-транспортен самолет C-295 излезе от пистата при кацане и бе повреден тежко. При инцидентът станал вчера, 3 април 2019 г., няма тежко ранени.

Ан-148 катастрофира край Москва

Пътнически самолет Ан-148 на руската авиокомпания „Саратовские aвиалинии” катастрофира след излитане от московското летище Домодедово днес, 11 февруари 2018 г. Няма данни за оцелели от намиращите се на борда 71 души.

Boeing 737 аварира на кацане в Сочи

Пътнически Boeing 737-800 на руската авиокомпания UTAir е аварирал при кацане на летището в Сочи и е излязал от пистата. Инцидентът е станал днес, 1 септември 2018 г., няколко от пасажерите са пострадали, но са без опасност за живота.

CN-235 катастрофира в Турция

Военно-транспортен самолет CN-235M-100 от състава на турските ВВС е катастрофирал днес, 17 януари 2018 г., в южната част на страната. При инцидента е загинал тричленният екипаж.

Меню