Легендарният баскетболист Кобе Брайънт загина при вертолетна катастрофа

681 прочитания

Легендата на американския баскетбол Кобе Брайънт е загинал при вертолетна катастрофа в околностите на Лос Анджелис. Това е станало вчера, 26 януари 2020 г.

Вертолетът Sikorsky S-76B е излетял от летище „Джон Уейн”, намиращо се в Ориндж Каунти в 09,06 часа местно време, след което е поел на северозапад. На борда ѝ са се намирали деветима души, включително Брайънт и 13-годишната му дъщеря. Екипажът е бил едночленен.

Катастрофата е станала около 09,47 часа местно време, когато вертолетът се е врязал в хълмовете, край град Калабасас (на водещата снимка). Според очевидци, катастрофата е станала в условия на много ниска облачност. Властите са съобщили, че няма оцелели сред намиращите се на борда, а инцидентът се разследва.

Вертолетът Sikorsky S-76B е бил с цивилна регистрация N72EX (на снимката, заедно със загиналия баскетболист). Машината е произведена през 1991 г. и има сериен номер 760379. По неофициална информация, вертолетът е бил собственост на Брайънт от 2015 г.

Роденият преди 41 години Кобе Брайънт беше една от легендите на съвременния американски баскетбол. За цялата си 20-годишна кариера в NBA той играе за “Лос Анджелис Лейкърс”, като с тях става петкратен шампион на NBA и 18 пъти влиза в идеалния отбор на NBA. Брайън се оттегля от професионалния баскетбол през 2016 г. Освен това става и олимпийски шампион по баскетбол на игрите през 2008 и 2012 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Полша подписва за F-35 в петък
Следваща публикация
Boeing 777X извърши успешен първи полет
681 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing 737 загуби част от обшивката на двигателя си в полет

Boeing 737 на американската авиокомпания Southwest Airlines загуби част от обшивката на двигателя си в полет, а парчета от него разхерметизираха самолета, което доведе до смъртта на един от пасажерите. Инцидентът е станал днес, 17 април 2018 г.

Меню