Легендарният баскетболист Кобе Брайънт загина при вертолетна катастрофа

682 прочитания

Легендата на американския баскетбол Кобе Брайънт е загинал при вертолетна катастрофа в околностите на Лос Анджелис. Това е станало вчера, 26 януари 2020 г.

Вертолетът Sikorsky S-76B е излетял от летище „Джон Уейн”, намиращо се в Ориндж Каунти в 09,06 часа местно време, след което е поел на северозапад. На борда ѝ са се намирали деветима души, включително Брайънт и 13-годишната му дъщеря. Екипажът е бил едночленен.

Катастрофата е станала около 09,47 часа местно време, когато вертолетът се е врязал в хълмовете, край град Калабасас (на водещата снимка). Според очевидци, катастрофата е станала в условия на много ниска облачност. Властите са съобщили, че няма оцелели сред намиращите се на борда, а инцидентът се разследва.

Вертолетът Sikorsky S-76B е бил с цивилна регистрация N72EX (на снимката, заедно със загиналия баскетболист). Машината е произведена през 1991 г. и има сериен номер 760379. По неофициална информация, вертолетът е бил собственост на Брайънт от 2015 г.

Роденият преди 41 години Кобе Брайънт беше една от легендите на съвременния американски баскетбол. За цялата си 20-годишна кариера в NBA той играе за “Лос Анджелис Лейкърс”, като с тях става петкратен шампион на NBA и 18 пъти влиза в идеалния отбор на NBA. Брайън се оттегля от професионалния баскетбол през 2016 г. Освен това става и олимпийски шампион по баскетбол на игрите през 2008 и 2012 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Полша подписва за F-35 в петък
Следваща публикация
Boeing 777X извърши успешен първи полет
682 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша подписа за четири AW101

Полша подписа договор за покупка на четири вертолета Leonardo Helicopters AW101, които ще се използват за борба с противникови подводници и бойно търсене и спасяване. Това стана вчера, 26 април 2019 г.

Индия получи първия си AH-64

Индия официално получи своя първи щурмови вертолет AH-64E Apache Guardian. Церемонията за това стана на 10 май 2019 г. в Меса, Аризона, където се намира вертолетния завод на компанията производител Boeing.

Поредното „Мир на душите им” няма да утеши никого

Днес, 26 май 2019 г., стана пореден тежък инцидент със самолет от т.нар. „лека авиация“, при който загинаха двама души. В рамките на два месеца това е третата катастрофа в българската лека авиация, като загиналите са общо осем. 

Окончателният доклад около изчезването на MH370 дава малко нова информация

Малайзия публикува днес, 30 юли 2018 г. окончателния доклад около изчезналия полет MH370 на Malaysia Airlines, но в него има много малко нова информация, а основният извод остава непроменен – самолетът е умишлено отклонен от курса, но неизвестно от кой и как.

Меню