Все повече авиокомпании спират да летят до Китай

602 прочитания

Все повече авиокомпании спират да изпълняват редовните си полети до Китай или поне сериозно намаляват честотата им. Това е в резултат на епидемията от коронавирус, която върлува в азиатската страна.

Американските авиокомпании Delta Air Lines, United Airlines и American Airlines обявиха в днес, 31 януари 2020 г., че спират да изпълняват редовните си полети от и до Китайската народна република. Delta Air Lines все пак ще продължи да лети до Хонг Конг.

American Airlines спира полетите си от днес и не планира да ги изпълнява до 27 март, докато Delta Air Lines ще изчака до 6 февруари за спирането, но не планира да възстанови полетите преди 30 април. За United полетите ще са спрени до 28 март.

И трите компании оправдават действията си със резкия спад на търсенето на билети за Китай и препоръката на Държавния департамент на САЩ да се избягват всякакви пътувания до азиатската страна.

Вчера Световната здравна организация обяви новия коронавирус 2019-nCoV за световна здравна заплаха.

В последните дни някои големи европейски авиокомпании спряха директните си полети до Китай, включително Air France, British Airways, KLM и Lufthansa. Финландската Finnair спря полетите си до някои градове, но продължава да лети до Пекин и Шанхай. Turkish Airlines, обаче продължава да лети до всичките си дестинации до Китай, но от компанията все пак отбелязват, че следят внимателно обстановката.

Почти 10 000 са потвърдените случаи на новия коронавирус в Китай, като смъртните случаи са 213.

Свързани теми

Предишна публикация
Полша подписа за 32 изтребителя F-35
Следваща публикация
Япония избира партньор за създаването на новия си изтребител
602 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Китай показа множество нови системи по време на грандиозен военен парад в Пекин

Китай показа множество нови авиационни системи по време на грандиозен военен парад, който се проведе днес, 1 октомври 2019 г., в Пекин. Той бе посветен на 70-тата годишнина на Китайската народна република.

Китай обяви J-10C за боеготов

Китайските ВВС са обявили, че многоцелевият изтребител J-10C е достигнал пълно ниво на боеготовност. Това съобщава държавното англоезично издание China Daily.

Мианмар официално показа своите JF-17

Мианмар отбеляза 71-вата годишнина от създаването на военната авиация на страната и в рамките на официалната церемония бяха демонстрирани и първите леки изтребители JF-17, които страната започна да получава през миналата година.

Меню