Стартира предварителният прием във ВВВУ

1K прочитания
kursanti vvvu

ВВВУ „ Георги Бенковски“ стартира от 12 февруари до 29 февруари 2020 г. кампания по предварителен прием на курсанти и студенти за учебната 2020/2021г. Това съобщиха от военновъздушното училище.

Документи се приемат в информационните центрове в Централния военен клуб – София, Военните клубове в Плевен ,Шумен ,Благоевград , Велико Търново и Военните окръжия в Пловдив и Враца.

Кандидатите за курсанти кандидатстват за 14 места за специалностите „Летец-пилот“ (две от тях са за нуждите на МВР, останалите са за ВВС) и осем места „Ръководител полети”.

23 са местата за различни инженерни специалности (седем за „Летателни апарати и авиационни двигатели”, пет за „Летищно осигуряване”, отново пет за „Авиационно въоръжение” и шест за „Навигационни, комуникационни и информационни системи”)

За студенти е обявен прием по четири инженерни граждански специалности. 23 места за редовно обучение и 30 места за задочно обучение, за образователно квалификационна степен „ Бакалавър”.

Кандидатите за студенти подават документи във Военен клуб Плевен и Военните окръжия в страната. Те полагат само общообразователен тест.

В рамките на два последователни дни, в посочените Военни клубове и Военни окръжия ще се проведат изпитите – общообразователен тест и тест по английски език, който е за кандидатите за курсанти.

ВВВУ „Г. Бенковски“ признава оценката от държавните зрелостни изпити положени от 2008 до 2020 г. за оценка от положен конкурсен изпит по дисциплините включени в тестовете: български език и литература , история, математика, физика, химия, общотехническа подготовка, английски език.

Признава се и оценката от кандидат-студентски изпити положени в други акредитирани висши училища през 2020 г., за оценка от положен конкурсен изпит.

Кандидатите за курсанти задължително се явяват на Изпита за физическа годност, който се провежда по дисциплините и нормативите за оценка от Единния армейски тест: совалка 10 х10 метра, лицеви опори за 90 секунди, коремни преси за 90 секунди и крос 1000 метра.

Изпитът за физическа годност в Плевен се провежда в Лекоатлетическата зала, намираща се зад стадион „Плевен“.

На всички кандидати за курсанти се извършва психологична оценка, която ще се извърши във Военен клуб – Плевен.

Резултатите от психологичната оценка са валидни за срок от шест месеца от датата на явяване, т.е всеки кандидат-курсант има право на еднократно явяване в рамките на приемната кампания 2020/2021г.

Всички кандидати за курсанти за наземни специализации преминават на медицински преглед във ВМА – гр. София в рамките на два дни.

Медицинското освидетелстване на годността на кандидат-курсантите за специализация „Летец-пилот“ и „Ръководител на въздушното движение“ за ранния прием се извършва във Военно медицинска академия за времето от 16 март 2020 г. – 19 март 2020 г. Този преглед се провежда в рамките на четири дни.

Пред приемна комисия задължително се явяват всички кандидати успешно преминали всички проверки и постигнали състезателен бал не по-малък от 21.00.

Заседанието на приемната комисия ще се проведе на 06 април 2020 г. от 10 часа във ВВВУ „Георги Бенковски“ гр. Долна Митрополия.

В рамките на редовния прием ще бъдат обявени специалностите и брой места за студенти по образователно квалификационна степен „Магистър”.

Подробности за кандидат-курсантската и студентска кампания – на сайта на ВВВУ.

Свързани теми

Предишна публикация
Управляващите обещаха да купят два медицински вертолета
Следваща публикация
Български C-27J прибра двама сънародници пребивавали в Китай (обновена със снимки)
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Договорът за Су-25 може да се забави

Изпълнението на договора за ремонт, удължаване на ресурса и модернизация на българските Су-25 може да се забави. Това съобщава БГНЕС.

Константин Попов: Ще ми се процесите около изтребителя да вървят по-бързо

Председателят на комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов заяви, че му се ще процесите по избор на нов боен самолет да вървят по-бързо. Това заяви той днес, 29 ноември 2018 г. в сутрешния блок по БНТ1.

ELTA представи наземните си радари в София

Израелската компания Elta, част от държавната корпорация IAI (Israel Aerospace Industries), представи днес, 16 април 2019 г., своето портфолио от наземно базирани 3D радари.

Меню