Авиобаза Граф Игнатиево работи в условията на извънредно положение

367 прочитания
Graf Tech MiG-29 bulaf

Летателната дейност на екипажите на самолети МиГ-29, носещи бойно дежурство, се провежда регулярно с цел поддържане на подготовката и носене на непрекъснато бойно дежурство. Това се казва в съобщение на МО, публикувано днес, 24 април 2020 г.

„В условията на епидемиологична обстановка командването на базата има планове и готовност за обезпечаването на охраната на въздушното пространство на страната ни с наличните екипажи. В случай на необходимост може да бъде увеличена натовареността и броя на дежурствата, така че да бъде осигурено пълноценното изпълнение на мисията по Air Policing”, се казва още в съобщението.

MiG-29 graf bulafНа 23 април 2020 г. успешно са преминалиа летателните изпитания за удължаване на ресурса на агрегати от управлението на още един от самолетите МиГ-29. Авиобазата е в очакване на доставки на резервни части, агрегати и консумативи за изтребителите, които са от съществено значение за поддържане на експлоатационната им годност. До получаването им, нарастват значително усилията на инженерно-техническия състав за тяхното поддържане в изправност. Освен регламентните дейности по поддръжка на МиГ-29, се провеждат и непрекъснати мероприятия по удължаване на ресурса на различни агрегати с цел изпълнение на планираните летателни задачи, съобщават още от МО.

В средата на март МО съобщи, че е започнало удължаването на неназовани агрегати на изтребителите МиГ-29.

mig-29 bulaf graf

Свързани теми

Предишна публикация
Германия официално обяви плановете си за подмяна на Tornado
Следваща публикация
Lockheed Martin се надява на още продажби на F-16
367 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Президентът Радев критикува правителствената политика в сектор „Сигурност”

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев критикува правителството за политиката му в сектор „Сигурност” и в частност за провалените модернизационни проекти, включително и по отношение на новия изтребител. Това каза той днес, 24 януари 2018 г., по повод първата годишнина от встъпването му в длъжност.

Представят антология с поезия писана от авиатори

На 10 октомври 2019 г. (четвъртък), от 18:30 ч., в Зала 1 на Централния военен клуб – София, ще бъде представена антологията „Поети, родени да летят“. Организатори са Командването на ВВС, Българското астронавтическо дружество – Пловдив и Издателство „Вион“.

Каракачанов се надява все още на това F-16 да се доставят за три години

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че се надява, че доставката на новите F-16 Block 70 може да стане факт в рамките на 36 месеца след подписването на договора. Това каза той днес, 14 март 2019 г., пред журналисти.

Меню