Аварира Ми-171 на македонската полиция

231 прочитания

Транспортен вертолет Ми-171Е от състава на вертолетния отряд към македонската полиция е аварирал днес, 4 май 2020 г., на летище Скопие. Няма загинали.

Инцидентът е станал около 11,30 часа местно време. Вертолетът е извършвал тренировъчни задачи и в този момент се е намирал на земята за зареждане с керосин. Според медийни публикации, много силен порив на вятъра е преобърнал машината.

По това време на борда на вертолета са се намирали петима души, като един от тях е получил леки наранявания, а останалите са без сериозни травми. От разпространените снимки се вижда, че македонския Ми-171 е преобърнат на една страна, а лопатите на носещия винт са счупени, но не се наблюдават други сериозни повреди.

Разследването на инцидента е поверено на македонското МВР и местната агенция за разследване на инциденти в гражданската авиация.

Вертолетният отряд на македонската полиция разполага с два Ми-171Е, един Ми-17В-5 и по един AB 412, AB 205 и AB 206. Авариралият днес Ми-171Е е с регистрация MAP-7711 и е купена през 2008 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing показа прототипа на своя Loyal Wingman
Следваща публикация
Германия официално обяви плановете си за подмяна на Tornado
231 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ми-171А2 получи типов сертификат в Русия

Последният вариант на Ми-8 за гражданско използване, означен Ми-171А2, получи своя типов сертификат днес, 17 август 2017 г. Издаден от новата руска организация за сертифициране авиационна техника „Росавиация“, той позволява на Ми-171А2 да постъпи в търговска експлоатация в конвертируем вариант.

Две компании са заявили желание за поддръжка на флотските AS 565

Две компании са подали заявления за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за Интегрирана логистична поддръжка на вертолетите AS 565 и AS 356 от състава на българските ВМС.

Русия поръча Ка-52М

Руското МО сключи договор с холдинга „Вертолеты России“ за доставка на 30 нови щурмови вертолета…

САЩ спря доставките на AH-1Z за Пакистан

Съединените щати са отказали да започнат доставката на щурмовите вертолети Bell AH-1Z Viper. Причините за това са политически, съобщава списанието „AirForces Monthly“.

CN-235 катастрофира в Турция

Военно-транспортен самолет CN-235M-100 от състава на турските ВВС е катастрофирал днес, 17 януари 2018 г., в южната част на страната. При инцидента е загинал тричленният екипаж.

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е станал при тренировка за обратен завой на земята

Инцидентът с българския военно-транспортен самолет C-27J Spartan е станал при изпълнение на тренировъчна задача в рамките на програма за обучение на нов командир. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на телевизия „Канал 3”.

Меню