Saab се похвали с нова продажба на Erieye

196 прочитания

Шведската отбранителна компания Saab се похвали с нова продажба за летящите радари Erieye. Това стана днес, 18 май 2020 г.

От Saab обявиха, че сключената сделка е за летящите радари Erieye поставен на турбовитлов самолет Saab 2000. Стойността на договора е 1,553 млрд. шведски крони (€146 млн.) и тя ще се изпълнява между 2020 и 2023 г.

Никакви други подробности по сделката не бяха обявени, включително кой е клиентът и за колко системи се касае. Предвид цената, вероятно става въпрос за два – три летящи радара. Erieye се предлага и в две версии – базовата и подобрената Erieye ER.

Saab продава летящи радари Erieye от средата на 90-те и за това време е реализирала сделки с Швеция, Гърция, Мексико, Пакистан, Тайланд, Пакистан, Саудитска арабия и ОАЕ. Радарът е качен на различни платформи – Saab 340, Saab 2000 и Embraer ERJ-145.

В последните години компанията продава радарът Erieye ER в рамките на разузнавателната платформа Globaleye, където радарът за въздушен обзор се комбинира с радар за обзор на морската и земната повърхност и оптико-електронна система за наблюдение. Всичко това е интегрирано на бизнесджета с много голяма продължителност на полета Bombardier Global 6000. ОАЕ стана първия клиент на платформата, като поръча три.

Свързани теми

Предишна публикация
Египет е потвърден, като клиент на Су-35
Следваща публикация
Катастрофа със самолет на канадската демонстрационна група Snowbirds
196 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

„Комисията „Gripen” препоръча фактическия рестарт на изтребителната програма

Очаквано временната парламентарна комисия за проучване на изпълнението на процедурата по избор на нов боен самолет (т.нар. „Комисия „Gripen”) излезе днес, 20 септември 2017 г., с окончателен доклад за своята дейност и препоръча фактическия рестарт на процедурата за покупка на нов изтребител.

Boeing вижда пазар за 2600 броя T-X

Boeing вижда пазар за 2600 броя от новия си самолет T-X, не само в ролята му на учебна машина, но и като боен самолет. Това съобщава Air Force Magazine.

Saab представи агресорски вариант на Gripen

Шведската отбранителна компания Saab представи нов вариант на своя многоцелев изтребител Gripen. Машината, която е назована Gripen Aggressor, е предназначена да изпълнява агресорски задачи при обучението на пилоти-изтребители.

Даниел Боестад: Gripen спечели конкурса на ВВС честно и прозрачно

Вицепрезидентът за програмата Gripen за Централна и Източна Европа Даниел Боестад дава пространно интервю за Евгени Генов, публикувано във вестник „Труд”, в което говори за конкурсната процедура в България, офертата на шведската страна и реакцията на компанията към процесите у нас.

Меню