Saab се похвали с нова продажба на Erieye

193 прочитания

Шведската отбранителна компания Saab се похвали с нова продажба за летящите радари Erieye. Това стана днес, 18 май 2020 г.

От Saab обявиха, че сключената сделка е за летящите радари Erieye поставен на турбовитлов самолет Saab 2000. Стойността на договора е 1,553 млрд. шведски крони (€146 млн.) и тя ще се изпълнява между 2020 и 2023 г.

Никакви други подробности по сделката не бяха обявени, включително кой е клиентът и за колко системи се касае. Предвид цената, вероятно става въпрос за два – три летящи радара. Erieye се предлага и в две версии – базовата и подобрената Erieye ER.

Saab продава летящи радари Erieye от средата на 90-те и за това време е реализирала сделки с Швеция, Гърция, Мексико, Пакистан, Тайланд, Пакистан, Саудитска арабия и ОАЕ. Радарът е качен на различни платформи – Saab 340, Saab 2000 и Embraer ERJ-145.

В последните години компанията продава радарът Erieye ER в рамките на разузнавателната платформа Globaleye, където радарът за въздушен обзор се комбинира с радар за обзор на морската и земната повърхност и оптико-електронна система за наблюдение. Всичко това е интегрирано на бизнесджета с много голяма продължителност на полета Bombardier Global 6000. ОАЕ стана първия клиент на платформата, като поръча три.

Свързани теми

Предишна публикация
Египет е потвърден, като клиент на Су-35
Следваща публикация
Катастрофа със самолет на канадската демонстрационна група Snowbirds
193 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Франция ще купи три E-2D

Франция скоро ще подпише договор за покупката на три летящи радара E-2D Advanced Hawkeye, предназначени…

Новият американски УТС T-X получи името T-7A

Новият учебно-тренировъчен самолет за ВВС на САЩ, който до момента бе известен, като T-X вече получи официалното си наименование T-7A Red Hawk. Това стана днес, 16 септември 2019 г.

Индия поръчва още 10 Ка-31

Индия поръчва още 10 вертолета за далечно радиолокационно откриване Ка-31. Това решение е било взето в началото на месеца и за него съобщава Jane’s.

Меню