Crew Dragon се скачи успешно с МКС

121 прочитания

Космическият кораб SpaceX Crew Dragon успешно се скачи днес, 31 май 2020 г., с Международната космическа станция (МКС) и двучленният му екипаж се присъедини към екипажа на станцията.

Космическият кораб, който бе кръстен „Endeavour” от двучленния си екипаж в състав Боб Бенкин и Дъг Дърли, се скачи с МКС за модула Harmony в 17,16 часа българско време. Това бе почти 15 минути по-рано от планираното.

„За мен е чест да бъда малка част от това почти деветгодишно начинание и отново да имаме американски космически кораб скачен с Международната космическа станция”, казва Дъг Хърли, който е командир на „Endeavour”, малко след скачването.

То стана автоматично, като Хърли направи тест на ръчния режим за скачване, малко преди финалното сближаване с МКС.

В 20,22 часа българско време бяха отворените люковете и Бенкин и Хърли влязоха с МКС, където бяха посрещнати от американския си колега Крис Касиди и двамата руски космонавти Анатолий Иванишин и Иван Вагнер, които в момента са екипажа на станцията.

Пътуването до МКС отне около 19 часа. През това време Бенкин и Хърли успяха да извършат някои тестове с кораба Crew Dragon, включително и да поспят няколко часа в него. Двамата ще останат на борда на станцията между един и четири месеца. Този срок предстои да бъде уточнен. След това, те ще се разкачат с МКС и приводнят с „Endeavour” в Атлантическия океан.

Свързани теми

Предишна публикация
Руското МО е поръчало четири старта с Ангара-А5
Следваща публикация
Crew Dragon успешно бе изстрелян на орбита
121 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Союз МС-08 излетя за МКС с тричленен екипаж

Космическият кораб Союз МС-08 излетя днес, 21 март 2018 г., с тричленен руско-американски екипаж за Международната космическа станция (МКС). Това е 135-ият старт на космически кораб от семейството Союз.

Полемики около МКС в Русия

Русия трябва да се откаже от участието си в Международната космическа станция (МКС) през 2025…

Нов успешен тест на New Shepard

Компанията Blue Origin извърши нов успешен суборбитален тест на своята система New Shepard. Това стана днес, 2 май 2019 г.

Меню