Срокът за кандидатстване във ВВВУ се удължава до 26 юни

563 прочитания
dolna mitropolia

Срокът за подаване на документи за кандидатстване във Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски” се удължава до 26 юни 2020 г. Това съобщиха от ВВВУ.

Освен, че документите за кандидатстване ще се подават до 26 юни, от кандидатите се очаква да предоставят сканирано копие от дипломата си за завършено средно образование до 10 юли. Балообразуването ще се извършва между 13 и 21 юли. Комисията по прием на курсантите ще заседава на 22 юли.

Общообразователният тест, изпита по английски език и психологическата оценка ще се извършват онлайн, като за датите за провеждане на тези изпити, кандидатите ще бъдат уведомени допълнително.

Тази година във ВВВУ са обявени 16 места за пилоти (две от тях са за системата на МВР, останалите са за ВВС), осем места са за специалност „Ръководител на полети”, седем места са за специалност „Летателни апарати и авиационни двигатели”, по пет са местата за специалностите „Летищно осигуряване” и „Авиационно въоръжение” и шест са местата в специалност „Навигационни, комуникационни и информационни системи”.

От кандидатите се иска да имат завършено средно образование, да са годни за военна служба, да са български граждани и да нямат двойно гражданство, да не са осъждани, да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно уволнение, да нямат психически заболявания, към 31 декември 2020 г. да не са по-възрастни от 31 години и да са с минимален ръст 150 cm и минимално тегло 50 kg за мъжете и минимален ръст 150 cm и минимално тегло 48 kg за жените, а тези за специализация „Летец-пилот“ да бъдат с височина от 157 cm до 185 cm, и тегло не повече от 80 kg.

За повече информация вижте на сайта на ВВВУ или на телефон 0882 34 77 91 в делнични дни, между 08,30 и 16,30 часа.

Свързани теми

Предишна публикация
Договорът за Су-25 може да се забави
Следваща публикация
Crew Dragon успешно бе изстрелян на орбита
563 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС започва тренировките за въздушния парад за Гергьовден

От 3 до 6 май 2018 г. са планирани полети на вертолети и самолети на българските ВВС, с прелитане на малка височина над София, площад “Княз Александър I”, във връзка с подготовката и провеждането на военния парад в Деня на Храбростта и празника на Българската армия. Това съобщават от МО.

Димитър Стоянов: Запрянов е от хората, които искат сделка за F-16 на всяка цена

Полковник (о.р.) Димитър Стоянов, главен секретар на Президентството, бивш началник-щаб на ВВС направи остър коментар по повод интервюто, което заместник-министър Атанас Запрянов даде вчера, 5 май 2019 г. Според Стоянов, въпреки заявленията на заместник-министъра за сериозно пазарене и незадължителност на сделката, точно той е от хората, които се опитват да прекарат сделка за F-16 на всяка цена.

ВВС избраха доставчик на Bambi Bucket

Военновъздушните сили избраха доставчик на две системи за гасене на пожари от вертолет Bambi Bucket. Това става с решение на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков от 22 март 2019 г.

Меню