Наградени бяха авиатори за проявен професионализъм

377 прочитания

На 29 май 2020 г. по време на официална церемония, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, награди военнослужещи от 16-та транспортна авиогрупа (ТраГ) – Враждебна. Това съобщиха от ВВС.

Пред тържествения строй бяха връчени отличия за проявен професионализъм, отговорност, граждански и човешки дълг от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Беше отличен екипажът на C-27J Spartan, които транспортираха от Франция евакуираните български граждани, в следствие на влошилата се епидемична обстановка с COVID-19 в град Ухан, Китайска народна република. Майор Пламен Дончев беше удостоен с награден знак „За вярна служба под знамената“ III степен, капитан Николай Михайлов беше награден с награден знак „За вярна служба под знамената“ IV степен, а на капитан Дарина Денева беше връчен награден знак „За вярна служба под знамената – дамски кръст“ II степен.

Церемонията продължи с връчването на отличия на военнослужещи по случай 6 май – Деня на храбростта и Българската армия. Наградени бяха капитан Николай Георгиев, старши лейтенант Митко Гергов и ефрейтор Ана Иванова.

След връчването на всички награди генерал-майор Стойков се обърна към личния състав на авиогрупата с благодарност за ежедневния самоотвержения труд и отдадеността им към военната професия и за това че са превърнали в дълг своето призвание.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов заговори за продажба на излишните МиГ-29
Следваща публикация
Предстоят стрелби на полигона Шабла
377 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС гасиха горски пожар през уикенда

В периода от 13 до 15 септември 2019 г., авиаторите от авиобаза Крумово изпълниха няколко задачи, в помощ на населението, по гасене на горски пожари в района на Котел и местността „Сухото езеро“ от Национален парк „Рила“. Това съобщиха от ВВС.

МО отново пусна обществена поръчка за пиротехнически изделия

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на барутни заряди и пиротехнически изделия за авиационна техника. Стойността на договора ще достигне 500 000 лв. без ДДС.

C-27J превози хуманитарна помощ за Албания

Български военно-транспортен самолет C-27J Spartan доставя хуманитарна помощ за пострадалите от катастрофалните наводнения в Албания. Самолетът ще извърши общо два полета, като първия стана факт днес, 6 декември 2017 г.

Меню