Наградени бяха авиатори за проявен професионализъм

376 прочитания

На 29 май 2020 г. по време на официална церемония, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, награди военнослужещи от 16-та транспортна авиогрупа (ТраГ) – Враждебна. Това съобщиха от ВВС.

Пред тържествения строй бяха връчени отличия за проявен професионализъм, отговорност, граждански и човешки дълг от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Беше отличен екипажът на C-27J Spartan, които транспортираха от Франция евакуираните български граждани, в следствие на влошилата се епидемична обстановка с COVID-19 в град Ухан, Китайска народна република. Майор Пламен Дончев беше удостоен с награден знак „За вярна служба под знамената“ III степен, капитан Николай Михайлов беше награден с награден знак „За вярна служба под знамената“ IV степен, а на капитан Дарина Денева беше връчен награден знак „За вярна служба под знамената – дамски кръст“ II степен.

Церемонията продължи с връчването на отличия на военнослужещи по случай 6 май – Деня на храбростта и Българската армия. Наградени бяха капитан Николай Георгиев, старши лейтенант Митко Гергов и ефрейтор Ана Иванова.

След връчването на всички награди генерал-майор Стойков се обърна към личния състав на авиогрупата с благодарност за ежедневния самоотвержения труд и отдадеността им към военната професия и за това че са превърнали в дълг своето призвание.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов заговори за продажба на излишните МиГ-29
Следваща публикация
Предстоят стрелби на полигона Шабла
376 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Две чешки компании искат да ремонтират двигателите на българските L-39

Чешките компании LOM Praha и Aero Vodochody са подали документи за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт на три двигателя АИ-25ТЛ, които задвижват българските учебно-тренировъчни самолети L-39ZA. Това се вижда от протокола на работата на комисията, който бе публикуван днес, 11 април 2018 г.

ВВС са приключили работата по инвестиционния проект за новия изтребител

Военновъздушните сили са актуализирали Проектът за инвестиционен разход за покупката на нов боен самолет и са го предали в Министерство на отбраната. Това е заявил командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, цитиран от сайта otbrana.com.

Меню