Стартира „Шабла 2020”

353 прочитания

Днес, 8 юни 2020 г. стартират Съвместните бойни стрелби по въздушни и надводни цели „Шабла 2020“. Това съобщават от ВВС.

Те ще се проведат в периода от 08 юни до 11 юни 2020 г. с резервен ден 12 юни.

Тази година стрелбите се провеждат в изключително интензивна и динамична обстановка, казват от ВВС. Участниците са от ВВС, СВ, ВМС и СКСО. Те съвместно провеждат подготовка, планиране, изпълнение, оценка на целите и поставените задачи от летищата Балчик и Граф Игнативо и на Зенитен полигон на Военновъздушните сили „Шабла“.

Изпълняват се съвместни полети над море, отстрели на авиационно управляеми ракети, стрелба по морски (надводни) цели с авиационни средства за поразяване въздух-повърхност, десантиране и полети за аварийно-спасително и транспортно осигуряване с летателни екипажи от ВВС.

Паралелно на зенитен полигон „Шабла“, участниците в съвместните стрелби от видовете въоръжени сили, затвърждават своите бойни умения, демонстрирайки висока боеспособност в стрелбите с преносим зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) „Стрела 2М“ и Зенитна установка ЗУ-23-2.

Техниката, която е включена в бойните стрелби по въздушни и надводни цели „Шабла 2020“ са ПЗРК „Стрела 2М от ВВС, СВ, ВМС и СКСО, зенитно-артилерийско въоръжение от СВ, самолети МиГ-29, Су-25, C-27J Spartan и L-410 и вертолети Ми-17, Ми-24 и АS 532AL Cougar от ВВС с авиационни средства за поразяване.

Свързани теми

Предишна публикация
Две фирми са допуснати до поръчката за ремонт на L-39
Следваща публикация
Граф Игнатиево преди „Граф Игнатиево”
353 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Свръхнатоварване в бойното дежурство отчитат в Граф Игнатиево

На 11 януари 2018 г. в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщиха от авиобазата.

Валери Симеонов с политически цирк относно парите за нов изтребител

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов е разиграл евтин политически цирк на гърба на Военновъздушните сили по време на обсъждането на Бюджета за 2018 г. Това се чете от стенограмата на заседанието на Министерски съвет, която бе публикувана днес, 1 ноември 2017 г.

САЩ поемат $46 до 60 млн. от цената на българските F-16

Съединените щати ще поемат между $45 и 60 млн. от цената за придобиване на осемте изтребителя F-16, но детайлите по тази военна помощ остават неясни. Това се разбра от думите на временно управляващия посолството на САЩ у нас Джъстин Фридман, по време на пресконференция проведена днес, 6 август 2019 г.

Меню