Русия е поръчала едва 20 броя Су-34

405 прочитания

Русия е поръчала само 20 броя Су-34. Това съобщава държавната информационна агенция ТАСС, цитирайки собствени източници.

Според агенцията, съвсем наскоро руското МО е подписало тригодишен договор за доставка на около 20 броя Су-34. Източникът на информацията е от военно-промишления комплекс. Този прийом често се използва за съобщаване на информация за вече сключени договори за руските въоръжени сили.

Информацията идва само седмица, след като руския вестник „Известия” писа, че вече е уточнен договор за 76 броя Су-34 и то от новата версия М, който ще бъде сключен съвсем скоро. Изданието съобщи, че договорът е част от антикризистните мерки на руското правителство, което се стреми да натовари предприятията от военно-промишления комплекс с поръчки.

ТАСС сега пише, че поръчката за Су-34М е останала за 2021 г., но не се съобщава нейният обем. Новите 20 Су-34, все пак ще се различават от предшествениците си, защото в тях ще се интегрира опита от военните действия с типа в Сирия.

Руските ВКС ще получат 124 броя Су-34, които бяха договорени на два транша – 32 броя през 2008 и още 92 броя през 2012 г. Смята се, че последният самолет от тези договори е бил облетян в началото на май 2020 г. и предстои неговото предаване в строевите части.

Свързани теми

Предишна публикация
Aero Vodochody се сдобива с нови собственици
Следваща публикация
Разходите по словашките F-16 ще нараснат
405 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Появиха се подробности за използването на МиГ-29СМТ в Сирия

На 13 септември стана ясно, че Русия е прехвърлила многоцелеви изтребители МиГ-29СМТ в сирийската си авиобаза Хмеймим. Руският вестник „КоммерсантЪ” изнася допълнителна информация за използването на машината там.

Първи полет на Ка-52М

Днес 10 август 2020 г., руското министерство на промишлеността и търговията обяви, че модернизират боен…

Работата по Ту-214Р приключва през тази година

Работата по създаването на руския стратегически разузнавателен самолет Ту-214Р ще приключи в рамките на 2018 г. Това е заявил за информационната агенция „Интерфакс” източник от руската авиационна промишленост.

Показаха първия прототип на Ил-112В

Първият прототип на витловия военно-транспортен самолет Ил-112В бе показан вчера, 27 ноември 2018 г. Машината е излязла от цеха за окончателно сглобяване на Воронежкия авиационен завод.

Меню