Русия е поръчала едва 20 броя Су-34

405 прочитания

Русия е поръчала само 20 броя Су-34. Това съобщава държавната информационна агенция ТАСС, цитирайки собствени източници.

Според агенцията, съвсем наскоро руското МО е подписало тригодишен договор за доставка на около 20 броя Су-34. Източникът на информацията е от военно-промишления комплекс. Този прийом често се използва за съобщаване на информация за вече сключени договори за руските въоръжени сили.

Информацията идва само седмица, след като руския вестник „Известия” писа, че вече е уточнен договор за 76 броя Су-34 и то от новата версия М, който ще бъде сключен съвсем скоро. Изданието съобщи, че договорът е част от антикризистните мерки на руското правителство, което се стреми да натовари предприятията от военно-промишления комплекс с поръчки.

ТАСС сега пише, че поръчката за Су-34М е останала за 2021 г., но не се съобщава нейният обем. Новите 20 Су-34, все пак ще се различават от предшествениците си, защото в тях ще се интегрира опита от военните действия с типа в Сирия.

Руските ВКС ще получат 124 броя Су-34, които бяха договорени на два транша – 32 броя през 2008 и още 92 броя през 2012 г. Смята се, че последният самолет от тези договори е бил облетян в началото на май 2020 г. и предстои неговото предаване в строевите части.

Свързани теми

Предишна публикация
Aero Vodochody се сдобива с нови собственици
Следваща публикация
Разходите по словашките F-16 ще нараснат
405 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Макс 2019 4 х Су-57

МАКС-2019

Тазгодишният Московски авиокосмически салон (МАКС-2019), четиринадесети поред, ще остане в историята най-вече с геополитическите заигравания между Русия, Турция и Китай и с липсата на някакви шокиращи новости, представени от домакините – нито във военната, нито в гражданска авиация.

Планира се покупката на допълнителни Ту-160М2

Руското МО планира покупката на допълнителна серия от обновените стратегически бомбардировачи Ту-160М2. Това е заявил руският президент Владимир Путин по време на визитата си в Казанския авиационен завод, която стана факт вчера, 13 май 2019 г.

Boeing разглежда вариант да модернизира модела 767

Boeing разглежда вариант да постави нови двигатели на своя широкофюзелажен модел 767 и да го предлага, както за карго, така и за пътнически полети след средата на следващото десетилетие. Това съобщава FlightGlobal, позовавайки се на собствени източници.

Меню