Появиха се сателитни снимки на египетските Су-35

436 прочитания

Сателитна снимка, която показва готови изтребители Су-35 предназначени най-вероятно за Египет, се появи в програмата Google Earth.

Изображението, което е датирано от 7 май 2020 г. показва, че на територията на авиационния завод с Комсомолск на Амур има четири броя Су-35, които имат еднотипен камуфлаж в два тона на сивосиньото – тъмен и светъл.

Камуфлажът силно напомня камуфлажа, с който Египет получи своите изтребители МиГ-29М/М2.

Су-35 се произвежда в Комсомолск на Амур, като в момента не се изпълняват други поръчки, освен тези за Египет и за Русия, но руските изтребители са в светлосин камуфлаж.

Русия призна индиректно, че Египет е клиент на Су-35 едва през този май. Договорът покрива доставката на 26 броя Су-35, като първите два ще бъдат получени в края на 2020 г., а цялото количество изтребители ще бъде доставено до 2023 г. Стойността на договорът не се съобщава.

В последните години и след няколко политически кризи Египет започна да ограничава покупката на ново въоръжение от САЩ и се пренасочи към Европа и Русия. Страната поръча около 50 броя МиГ-29М/М2 (като междувременно успя да загуби два от тях при инциденти) и още толкова щурмови вертолети Ка-52.

Свързани теми

Предишна публикация
Германия одобри модернизацията на своите Eurofighter с нови радари
Следваща публикация
F-15C катастрофира в Северно море
436 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

С гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО Парламентът одобри преговорите за F-16

След ожесточен дебат и максимална мобилизация от страна на ГЕРБ, Народното събрание даде разрешение на правителството да води преговори за покупката на нови F-16, без да се съобразяват с ограниченията от Проекта за инвестиционен разход от миналата година. Това стана днес, 16 януари 2019 г.

Меню