Появиха се сателитни снимки на египетските Су-35

436 прочитания

Сателитна снимка, която показва готови изтребители Су-35 предназначени най-вероятно за Египет, се появи в програмата Google Earth.

Изображението, което е датирано от 7 май 2020 г. показва, че на територията на авиационния завод с Комсомолск на Амур има четири броя Су-35, които имат еднотипен камуфлаж в два тона на сивосиньото – тъмен и светъл.

Камуфлажът силно напомня камуфлажа, с който Египет получи своите изтребители МиГ-29М/М2.

Су-35 се произвежда в Комсомолск на Амур, като в момента не се изпълняват други поръчки, освен тези за Египет и за Русия, но руските изтребители са в светлосин камуфлаж.

Русия призна индиректно, че Египет е клиент на Су-35 едва през този май. Договорът покрива доставката на 26 броя Су-35, като първите два ще бъдат получени в края на 2020 г., а цялото количество изтребители ще бъде доставено до 2023 г. Стойността на договорът не се съобщава.

В последните години и след няколко политически кризи Египет започна да ограничава покупката на ново въоръжение от САЩ и се пренасочи към Европа и Русия. Страната поръча около 50 броя МиГ-29М/М2 (като междувременно успя да загуби два от тях при инциденти) и още толкова щурмови вертолети Ка-52.

Свързани теми

Предишна публикация
Германия одобри модернизацията на своите Eurofighter с нови радари
Следваща публикация
F-15C катастрофира в Северно море
436 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Президентът Радев: Политиците не трябва да се крият зад хората с пагон

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев обвини политиците, че се опитват да се скрият зад гърбовете на военните, по отношение на избора на нов изтребител за ВВС. Това каза той днес, 12 октомври 2017 г., в интервю излъчено по БНТ1.

Парламентът отказа да изслушва Каракачанов за Граф Игнатиево, прокуратурата не видя проблем в случая

Народното събрание отказа да вика министъра на отбраната Красимир Каракачанов за изслушване по въпроса с вчерашния случай в авиобаза Граф Игнатиево. В същото време Прокуратурата отказа да се занимава със случая, тъй като не видя данни за престъпление.

Новото австрийско правителство ще разгледа отново експлоатацията на Eurofighter

Новото австрийско правителство ще разгледа отново обстоятелствата около придобиването на изтребителите Eurofighter и за сега не се обвързва с решението на предшествениците си да пенсионира самолета преждевременно.

Покупката на изтребители е фарс

През юли Словакия избра да купи 14 броя F-16 Block 70/72 на стойност от малко под €1,6 млрд. Ситуацията там придоби неочакван обрат, когато на 30 ноември 2018 г. словашкото МО съобщи, че е подписало договори за покупката, а по-късно същия ден министър-председателя на страната заяви, че тези договори са невалидни, защото не те не са били съгласувани. Индикациите, че вътре в коалиционното словашко правителство има много противоречия, включително и за покупката на изтребители, са много.

Меню