Германия спира ремонта и модернизацията на P-3 Orion

218 прочитания

Германското МО е заявило, че спира програмата за ремонт и модернизация на наличните морски патрулни самолети P-3C Orion. Това съобщава Janes.

Причина за решението е анализ, който показва, че програмата е икономически неизгодна и среща непреодолими технически трудности. Анализът е включвал оценка на това, колко самолета ще бъдат налични по време на изпълнение на работата, както и за икономическите рискове.

Работата по модернизацията на авиониката на патрулните самолети вече е спряна, но все пак два от ремонтите на P-3C, които вече са започнали, ще бъдат довършени.

Германското МО вече е стартирало маркетингово проучване за набелязване на евентуални заместници на флота от P-3C. Ще бъдат разгледани три варианта – C-295 MPA от Airbus, RAS 72 от Rheinland Air Service (вариация на турбовитловия ATR 72) and P-8A на Boeing.

Германските ВМС разполагат с осем броя P-3C, които са получени от Холандия през 2006 г. Забавянето на ремонтите и модернизацията им, вече се е отразила тежко на изправността на наличната техника.

Свързани теми

Предишна публикация
Белгия пенсионира вертолети и БЛА
Следваща публикация
Hürkuş-B се разби в Турция
218 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Франция и Германия се споразумяха за съвместна работа по няколко военни проекта

Министрите на отбраната на Франция и Германия подписаха меморандуми за разбирателство за съвместна работа по четири проекта в областта на отбраната. Това стана факт днес, 26 април 2018 г., в рамките на изложението ILA, което се провежда в момента в Берлин.

Испания се присъединява към френско-германския проект за нов изтребител

Испания ще се присъедини към френско-германския проект за създаване на изтребител от следващо поколение (NGF) в рамките на по-широката програма за създаване на бъдеща бойна въздушна система (FCAS). Това съобщава Jane’s.

Меню