ВВС участваха в „Stealth Dagger 2020”

288 прочитания

Българските ВВС участваха в заключителния етап на националното учение „Stealth Dagger 2020”, която се проведе днес, 3 юли 2020 г. на летище Чешнегирово.

Учението се проведе от 20 юни до 3 юли с участието на до 150 военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО), Военновъздушните сили (ВВС) и Военноморските сили (ВМС). По време на учението комисия от СКСО сертифицира Тактическата група за специални операции (ТГрСО) за застъпване в дежурство към силите за отговор на НАТО през 2021 г.

В рамките на заключителния етап ВВС участва със самолет C-27J от който се извършиха парашутни скокове и вертолети Cougar и Ми-17, които извършиха инфилтрация и ексфилтрация на специални сили.

Военнослужещите от Тактическата група за специални операции направиха атрактивна демонстрация на способности на летище „Чешнегирово“. Пред гостите бяха изпълнени парашутни скокове, отиграни бяха действия по неутрализиране на терористична група, спасяване на ранен военнослужещ и др.

Свързани теми

Предишна публикация
Сърбия показа въоръжените си БЛА
Следваща публикация
Катар най-вероятно е поръчал повече от 36 броя F-15QA
288 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Живата торпила

Вече много десетилетия името на поручик Димитър Списаревски вълнува вниманието и въображението не само на любителите на военната история, но и на всички, които знаят малко или много за случилото се в небето на София в студения ден на 20 декември 1943 г. 

Министър Каракачанов: „Загуба на рефлекси” е причинила катастрофата с Ми-17

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде разтегливата трактовка, че „загуба на рефлекси” е основната причина за катастрофата с Ми-17 борд 417 от 11 юни 2018 г. При инцидента загинаха двама авиатори, а трети беше ранен.

ВВС се похвалиха, че са върнали Ан-2 във въздуха

От Военновъздушните сили се похвалиха, че след повече от две години престой на земята, са били възстановени полетите с биплана Ан-2. Това е станало днес, 13 декември 2018 г.

Меню