Virgin Galactic показа дизайна на кабината на SpaceShipTwo

85 прочитания

Virgin Galactic демонстрира дизайна на пътническата кабина на суборбиталния ракетоплан SpaceShipTwo, с който компанията възнамерява да извършва редовни полети с космически туристи.

Събитието, което се проведе днес, 28 юли 2020 г., демонстрира дизайна на пътническата кабина, а от компанията дадоха някои нови данни за бъдещите им активности.

Разпространените илюстрации показват, че пътническата кабина е конфигурирана с шест елегантни футуристични кресла, за да се максимализира ефектът от престоя в условие на безтегловност, за което пасажерите ще плащат стотици хиляди долари.

Кабината е създадена от дизайнерското бюро seymourpowell, а облеклото, с което ще са облечени пасажерите, ще се създават от Under Armour.

Креслата ще се отклоняват за да може космическия турист да заема най-оптимална позиция, съобразно етапа на полета, включително и при завръщането в атмосферата, когато те ще поемат претоварване от три единици.

Част от множеството илюминатори ще са с дръжки, за да може туристите да се захваща за тях, при безтегловност, и да наблюдава космоса или Земята. В кабината ще има и 16 HD камери, които да заснемат туристите, докато те са в космоса.

Кабината ще бъде инсталирана на единствения наличен ракетоплана от типа SpaceShipTwo – VSS Unity. Според Virgin Galactic, инсталацията на кабината е почти готова. От компанията са заявили още, че има възможност кабината да се конфигурира, както за туристи, така и за експерименти. При втория вариант, на мястото на пътническите кресла ще се инсталират шкафове за експериментите.

Големият въпрос, който остава, е кога Virgin Galactic ще стартира редовните туристически полети. Според представители на компанията, в момента са планирани още един или два чисто изпитателни полета в космоса, след което ще се проведат няколко тестови полета с пасажери на борда. Ако всичко е наред след тези изпитания, ще се премине към редовни полети.

До момента Virgin Galactic е извършила два полета в космоса – през декември 2018 и февруари 2019 г.

Типичният полет ще включва излитане с помощта на самолет от тип WhiteKnightTwo, откачане от него, ускоряване с бордния ракетен двигател, достигане до космоса, където туристите ще са за кратко в условия на микрогравитация и ще могат да видят планетата Земя от космоса, след което с планиране машината ще каца. Продължителността на полетите ще е около 90 минути.

Компанията има около 600 резервации от бъдещи космически туристи, а билетът струва между $200 и 250 000.

Свързани теми

Предишна публикация
Марсоходът Perseverance бе изстрелян успешно
Следваща публикация
САЩ обвиниха Русия, че тества анти-сателитно оръжие
85 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

x-37b_otv-6

САЩ отново изстреляха X-37B

Експерименталната безпилотна совалка Boeing X-37B бе изведена отново на орбита. Това стана днес, 17 май…

SpaceX подписа с първия турист за полет около Луната

Компанията SpaceX е подписала договор с неназован космически турист, който ще полети около Луната на борда на новата ракета на компанията BFR (Big Falcon Rocket). Това съобщиха от компанията късно вчера, 13 септември 2018 г.

Stratolaunch Systems Corporation прекратява дейността си

Компанията Stratolaunch Systems Corporation, която създаде и се готвеше да оперира едноименния гигантски самолет Stratolaunch прекратява дейността си. Това съобщава Reuters, цитирайки няколко източника запознати с процесите в компанията.

Меню