Virgin Galactic показа дизайна на кабината на SpaceShipTwo

89 прочитания

Virgin Galactic демонстрира дизайна на пътническата кабина на суборбиталния ракетоплан SpaceShipTwo, с който компанията възнамерява да извършва редовни полети с космически туристи.

Събитието, което се проведе днес, 28 юли 2020 г., демонстрира дизайна на пътническата кабина, а от компанията дадоха някои нови данни за бъдещите им активности.

Разпространените илюстрации показват, че пътническата кабина е конфигурирана с шест елегантни футуристични кресла, за да се максимализира ефектът от престоя в условие на безтегловност, за което пасажерите ще плащат стотици хиляди долари.

Кабината е създадена от дизайнерското бюро seymourpowell, а облеклото, с което ще са облечени пасажерите, ще се създават от Under Armour.

Креслата ще се отклоняват за да може космическия турист да заема най-оптимална позиция, съобразно етапа на полета, включително и при завръщането в атмосферата, когато те ще поемат претоварване от три единици.

Част от множеството илюминатори ще са с дръжки, за да може туристите да се захваща за тях, при безтегловност, и да наблюдава космоса или Земята. В кабината ще има и 16 HD камери, които да заснемат туристите, докато те са в космоса.

Кабината ще бъде инсталирана на единствения наличен ракетоплана от типа SpaceShipTwo – VSS Unity. Според Virgin Galactic, инсталацията на кабината е почти готова. От компанията са заявили още, че има възможност кабината да се конфигурира, както за туристи, така и за експерименти. При втория вариант, на мястото на пътническите кресла ще се инсталират шкафове за експериментите.

Големият въпрос, който остава, е кога Virgin Galactic ще стартира редовните туристически полети. Според представители на компанията, в момента са планирани още един или два чисто изпитателни полета в космоса, след което ще се проведат няколко тестови полета с пасажери на борда. Ако всичко е наред след тези изпитания, ще се премине към редовни полети.

До момента Virgin Galactic е извършила два полета в космоса – през декември 2018 и февруари 2019 г.

Типичният полет ще включва излитане с помощта на самолет от тип WhiteKnightTwo, откачане от него, ускоряване с бордния ракетен двигател, достигане до космоса, където туристите ще са за кратко в условия на микрогравитация и ще могат да видят планетата Земя от космоса, след което с планиране машината ще каца. Продължителността на полетите ще е около 90 минути.

Компанията има около 600 резервации от бъдещи космически туристи, а билетът струва между $200 и 250 000.

Свързани теми

Предишна публикация
Марсоходът Perseverance бе изстрелян успешно
Следваща публикация
САЩ обвиниха Русия, че тества анти-сателитно оръжие
89 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първият тест на LauncherOne се провали

Първият тест на ракетата-носител с въздушен старт LauncherOne се провали. Това съобщиха от компанията Virgin Orbit вчера, 25 май 2020 г.

Меню