В транспортната авиогрупа посрещнаха новите лейтенанти

207 прочитания

Днес, 3 август 2020 г. на общ строй бяха представени новите попълнения в 16-та транспортна авиогрупа (траг) Враждебна и военнослужещи, повишени в следващо военно звание. Това съобщават от групата.

В редиците на 16-та траг се вляха пет лейтенанти от Випуск „Добруджански” на ВВВУ „Георги Бенковски“ – четири от специализацията „Летец-пилот“ и един от специализацията „Радиоелектронно оборудване на ЛА“.

Трябва да се отбележи, че първите четирима по успех, завършващи специализацията „Летец-пилот“ са избрали 16-та траг за свое място за бъдеща реализация.

Командирът на 16-та траг полковник Филип Ангелов приветства новоназначените офицери и военнослужещите повишени в следващо военно звания, пожела им здраве, воля и енергия за справяне с бъдещите предизвикателства.

На младите лейтенанти от Випуск „Добруджански” полковник Ангелов пожела бърза адаптация в новия колектив и успешна по-нататъшна реализация. Командирът подчерта, че те започват службата си в най-старото действащо авиационно формирование, което е едновременно голяма чест и отговорност.

„Вие ще имате възможност да представяте ВВС, БА и България пред света, защото нашата военно-транспортна авиация е разпознаваема в Европа, Азия, Африка, Америка. Вие ще бъдете нашите неформални посланици, но всичко това ще се случи с полагането на много труд и здрава дисциплина. Аз вярвам във вас. На добър час!“, каза полковник Ангелов.

Свързани теми

Предишна публикация
Защо няма кандидати за пилоти?
Следваща публикация
Връчиха пагоните на първите випускници на възстановеното ВВВУ
207 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Унгария купува C-390

Унгария купува два военно-транспортни самолета C-390 Millennium. Това съобщи днес, 17 ноември 2020 г., производителят…
Полковник Златаров като наблюдател преди боен полет с биплан Albatros C.III, 1918 г.

Откриха паметна плоча на полковник Васил Златаров

Паметна плоча в чест на първия командир на Въздухоплавателното отделение полковник Васил Златаров бе открита в столицата на ул. „Цар Иван Асен” 30. Това съобщи Военният телевизионен канал.

Беларус ще ремонтира Су-25

Белоруският „558-ми авиоремонтен завод“ в Барановичи ще изпълни обществената поръчка за ремонта на щурмовите самолети Су-25 на нашите ВВС. Това се чете в решение на министъра на отбраната от 23 октомври 2018 г.

Меню