Противопожарен самолет катастрофира в Испания

246 прочитания

Противопожарна амфибия CL-215 катастрофира днес, 8 август 2020 г., в Испания. При инцидента е загинал командирът на самолета, а вторият пилот е сериозно ранен.

Инцидентът е станал около 11,20 часа местно време, по време на операция по гасене на пожар в планинска местност, в близост до границата с Португалия. Самолетът се е врязал с малка скорост в един от склоновете на планината.


Двучленният екипаж е бил изваден жив от останките и превозен в болница, където в последствие е починал 65-годишният командир на екипажа, който е бил португалски гражданин. 39-годишният втори пилот е в тежко състояние.

Катастрофиралият CL-215 е имал испанска цивилна регистрация EC-HET и е бил собственост на испанския оператор Babcock. Машината е била произведена през 1974 г. и първоначално е експлоатирана от испанските ВВС, след което е преминала в частни ръце.

Свързани теми

Предишна публикация
И днес вертолет Cougar гаси пожарите в Южна България
Следваща публикация
Cougar за първи път гаси пожар в България
246 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Омагьосаният кръг

Има една мъдрост без ясен автор, която гласи – „Каквото и да ти разправят, знай…

Правителството заговори за пренасочване на военни вертолети към медицински и противопожарни задачи

Премиерът Бойко Борисов заговори за пренасочване на военни вертолети към изпълнение на медицински и противопожарни задачи. Това заяви той на заседанието на Министерски съвет, което бе проведено днес, 18 януари 2018 г.

Достигнаха до останките на катастрофиралия лек самолет в Македония

Спасителните и разследващи екипи са достигнали до останките на катастрофиралия в Македония лек самолет Cessna P210N. Потвърдена е смъртта на всички четирима намиращи се на борда, както и че те са български граждани.

Меню