Противопожарен самолет катастрофира в Испания

250 прочитания

Противопожарна амфибия CL-215 катастрофира днес, 8 август 2020 г., в Испания. При инцидента е загинал командирът на самолета, а вторият пилот е сериозно ранен.

Инцидентът е станал около 11,20 часа местно време, по време на операция по гасене на пожар в планинска местност, в близост до границата с Португалия. Самолетът се е врязал с малка скорост в един от склоновете на планината.


Двучленният екипаж е бил изваден жив от останките и превозен в болница, където в последствие е починал 65-годишният командир на екипажа, който е бил португалски гражданин. 39-годишният втори пилот е в тежко състояние.

Катастрофиралият CL-215 е имал испанска цивилна регистрация EC-HET и е бил собственост на испанския оператор Babcock. Машината е била произведена през 1974 г. и първоначално е експлоатирана от испанските ВВС, след което е преминала в частни ръце.

Свързани теми

Предишна публикация
И днес вертолет Cougar гаси пожарите в Южна България
Следваща публикация
Cougar за първи път гаси пожар в България
250 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е човешка грешка

Грешка на екипажа е причината за инцидента с военния транспортен самолет C-27J Spartan, която стана на 19 януари 2018 г. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов. Инцидентът стана по време на учебен полет от авиобаза Граф Игнатиево.

Окончателният доклад за издирването на полет MH370 не може да даде категорични отговори

Австралийският борд за транспортна безопасност (ATSB) излезе с окончателния си доклад за издирването на полет MH370 на Malaysia Airlines от 8 март 2014 г. От документа става ясно, че не могат да се направят никакви категорични заключения за причината за инцидента, докато не бъдат открити неговите останки.

Доставиха стотния A400M

Стотният сериен военно-транспортен самолет A400M беше доставен от производителя Airbus Defence & Space. Това е…

Лек самолет се разби край Шумен

Лек двудвигателен самолет Piper PA-44 Seminole се разби днес, 22 август 2018 г., край летището на град Шумен. При инцидента са пострадали двамата души намиращи се на борда му.

Меню