Показ по случай празника на ВМС

250 прочитания

Със зрелищна демонстрация отбелязаха празника си Военноморските сили на България. В нея взеха и участие вертолети AS 565MB Panther от състава на Морската вертолетна авиобаза „Чайка“. Това стана днес, 9 август 2020 г., във Варна.

В рамките на демонстрацията бяха показани съвместни действия между Морския специализиран разузнавателен отряд и морските вертолети от авиобаза „Чайка“. Сценарият на демонстрацията включваше освобождаване на високопоставен пленник. В него бяха задействани два вертолета Panther (бордове 901 и 903). Единият стовари малък отряд от специалните сили по способа „бързо въже“, докато другият осигуряваше въздушно прикритие, чрез стрелци на борда си.

Снимки: Михаил Йорданов

Свързани теми

Предишна публикация
Четвърти ден ВВС се включва в гасенето на пожари в Южна България
Следваща публикация
И днес вертолет Cougar гаси пожарите в Южна България
250 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Норвегия получи първия си AW101

Норвегия получи своя първи тежък вертолет за търсене и спасяване Leonardo AW101. Машината бе официално предадена на норвежкото вътрешно министерство в завода на компанията в Йовил на 17 ноември.

Индия търси нови морски вертолети

Индия пусна запитване за информация (RFI) за доставка на общо 234 вертолети предназначени за ВМС на страната. Това съобщава Flightglobal.

И днес два Ми-17 гасиха пожара в Кресненското дефиле

Два вертолета Ми-17 от състава на ВВС и 118 военнослужещи със специализирана техника от състава на Сухопътните войски участваха днес, 26 август 2017 г., в борбата с огнената стихия в Благоевградска и Хасковска области. Това съобщиха от МО.

Меню