Американски вертолет бе обстрелян над Вирджиния

244 прочитания

Вертолет UH-1N от състава на ВВС на САЩ бе обстрелян, докато е летял над щата Вирджиния. Член на екипажа е бил леко ранен, което е наложило аварийно кацане.

Инцидентът, за който съобщава CNN, е станал този понеделник (10 август 2020 г.), малко преди 13 часа местно време, по време на рутинен тренировъчен полет. Вертолетът е летял на височина от около 300 метра над терена, когато е бил обстрелян с огнестрелно оръжие от земята. Леко в ръката е бил ранен един от двамата пилоти.

Било е взето решение за аварийно кацане на летището на близкия град Манасас. Раненият веднага е бил откаран в болница, където е бил изписан малко по-късно. По вертолетът няма сериозни поражения.

Инцидентът се разследва от специализирано звено от ВВС на САЩ и Федералното бюро за разследване. Според CNN, следствените органи още не са сигурни, дали се касае за неумишлен акт, в резултат на неправилно боравене с оръжие или вертолетът е бил обстрелван умишлено.

Обстреляната машина принадлежи на 1-ва вертолетна ескадрила, базирана в авиобаза Ендрюс. Основната ѝ задача е свързана с транспорт на високопоставени лица в околностите на американската столица Вашингтон.

Свързани теми

Предишна публикация
Руският министър на отбраната обеща още поръчки на военни самолети
Следваща публикация
Русия е пресякла контрабанда на части за севернокорейските МиГ-29
244 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофа с хърватски OH-58D

Разузнавателно-ударен вертолет OH-58D Kiowa Warrior от състава на ВВС на Хърватско е катастрофирал днес, 27 януари 2020 г. Единият пилот е загинал, а другият все още се издирва.

Филипините ще получат T129

Филипините все пак ще получат турските щурмови вертолети T129, които поръчаха през миналия септември. Това…

Открити са останките на японския F-35A

Японските въоръжени сили са заявили, че в Тихия океан са намерени останките от изчезналия изтребител F-35A. Те са били открити през нощта от кораби и самолети, които са издирвали машините.

Меню