МВР се похвали с разкрити наркотични насаждения от въздуха

305 прочитания

Гранична полиция се похвали, че чрез въздушно наблюдение са открили сериозни насаждения с канабис в Южна България. Това стана днес, 14 август 2020 г.

„Специализирана полицейска операция с участието на служители от РДГП-Смолян, РДГП-Кюстендил и отряда за въздушно наблюдение е проведена вчера, по утвърден от директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ план. При извършените облитания хеликоптерите от специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГД „Гранична полиция“ са открили ниви с наркотични растения в горски фонд в зоната за отговорност на ГПУ-Златарево”, съобщават от Гранична полиция.

При извършените полеви наркотестове те са реагирали положително на канабис – общото количество е 4486 kg. Уведомени са районните прокуратури в Петрич и Сандански. По случаите в ГПУ-Златарево са образувани досъдебни производства. Иззети са представителни проби, а останалото количество канабис е унищожено на място в присъствието на комисия.

Гранична полиция разполага със Специализирания отряд „Въздушно наблюдение”, в чийто състав влизат три вертолета AW109 Power и един AW139.

Свързани теми

Предишна публикация
МО и НАТО разговарят за усилване на „ер полисинга” над България
Следваща публикация
Oтново се провали обществена поръчка за ремонт на L-39
305 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Индия получи първите си CH-47 Chinook

Индийските ВВС получиха своите първи четири тежки транспортни вертолети 15 Boeing CH-47F Chinook. Машините са пристигнали в Индия вчера, 10 февруари 2019 г.

Унгария ремонтира и модернизира Ми-24 в Русия

Осем унгарски щурмови вертолета Ми-24В/П в момента преминават през ремонт и модернизация в 419-ти авиоремонтен завод намиращ се в Санкт Петербург. Това съобщава IHS Janes.

Румъния взима H215M

Румънското правителство обяви, че ще купи вертолети Airbus Helicoters H215M, които ще се експлоатират от въоръжените сили на страната, както и от МВР на Румъния.

Меню