МВР се похвали с разкрити наркотични насаждения от въздуха

302 прочитания

Гранична полиция се похвали, че чрез въздушно наблюдение са открили сериозни насаждения с канабис в Южна България. Това стана днес, 14 август 2020 г.

„Специализирана полицейска операция с участието на служители от РДГП-Смолян, РДГП-Кюстендил и отряда за въздушно наблюдение е проведена вчера, по утвърден от директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ план. При извършените облитания хеликоптерите от специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГД „Гранична полиция“ са открили ниви с наркотични растения в горски фонд в зоната за отговорност на ГПУ-Златарево”, съобщават от Гранична полиция.

При извършените полеви наркотестове те са реагирали положително на канабис – общото количество е 4486 kg. Уведомени са районните прокуратури в Петрич и Сандански. По случаите в ГПУ-Златарево са образувани досъдебни производства. Иззети са представителни проби, а останалото количество канабис е унищожено на място в присъствието на комисия.

Гранична полиция разполага със Специализирания отряд „Въздушно наблюдение”, в чийто състав влизат три вертолета AW109 Power и един AW139.

Свързани теми

Предишна публикация
МО и НАТО разговарят за усилване на „ер полисинга” над България
Следваща публикация
Oтново се провали обществена поръчка за ремонт на L-39
302 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 15

На фона на ескалиращата война в Украйна след руската инвазия там, усилено се заговори за…

Airbus Helicopters с влошени резултати за 2017 г.

Европейският вертолетостроител Airbus Helicopters отбелязва влошени резултати при доставките и събраните поръчки за 2017 г. в сравнение с 2016 г. Това стана ясно след като днес, 22 януари 2018 г., компанията представи своите годишни резултати.

Меню