ВВВУ пусна допълнителен прием

511 прочитания
kursanti vvvu

Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” пусна допълнителен прием за кандидати за курсанти за учебната 2020/2021 г.

Вакантните места за допълнителен прием са по следните специалности – „летец-пилот“ – едно място, „летателни апарати и авиационни двигатели“ – едно място, „радиоелектронно оборудване на летателни апарати“ – едно място, „навигационни, комуникационни и информационни системи“ – едно място и „летищно осигуряване“ – две места.

Редът за кандидатстване остава непроменен и кандидатите могат да се запознаят с него на сайта на ВВВУ. Датите за явяване на изпити и за провеждане на медицинските прегледи ще бъдат обявени допълнително.

Както АЕРО вече писа, ВВВУ има проблем с набирането на кандидати, като липсата на достатъчно хора се усети най-тежко в орязването на бройките за специалността „летец – пилот”. Първоначално там се търсеха 14 човека за МО и двама за МВР, но със заповед на министъра на отбраната бройката бе намалена до 10 – колкото бяха приетите кандидати. Един от тях, обаче се отказа и затова сега се търси нов кандидат.

Свързани теми

Предишна публикация
Тракийското лято на военнотранспортната авиация
Следваща публикация
Lockheed Martin получи поръчки за 90 броя F-16
511 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Курсанти с първи самостоятелен полет

Първокурсниците от факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски” изпълниха първия си самостоятелен полет. Това съобщават от Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”.

Курсанти с първи самостоятелен полет

Между 23 и 26 юли 2018 г., курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски“ изпълниха първите си самостоятелни полети на летище Долна Митрополия. Това съобщават от ВВС.

Меню