ВВВУ пусна допълнителен прием

509 прочитания
kursanti vvvu

Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” пусна допълнителен прием за кандидати за курсанти за учебната 2020/2021 г.

Вакантните места за допълнителен прием са по следните специалности – „летец-пилот“ – едно място, „летателни апарати и авиационни двигатели“ – едно място, „радиоелектронно оборудване на летателни апарати“ – едно място, „навигационни, комуникационни и информационни системи“ – едно място и „летищно осигуряване“ – две места.

Редът за кандидатстване остава непроменен и кандидатите могат да се запознаят с него на сайта на ВВВУ. Датите за явяване на изпити и за провеждане на медицинските прегледи ще бъдат обявени допълнително.

Както АЕРО вече писа, ВВВУ има проблем с набирането на кандидати, като липсата на достатъчно хора се усети най-тежко в орязването на бройките за специалността „летец – пилот”. Първоначално там се търсеха 14 човека за МО и двама за МВР, но със заповед на министъра на отбраната бройката бе намалена до 10 – колкото бяха приетите кандидати. Един от тях, обаче се отказа и затова сега се търси нов кандидат.

Свързани теми

Предишна публикация
Тракийското лято на военнотранспортната авиация
Следваща публикация
Lockheed Martin получи поръчки за 90 броя F-16
509 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пенсионира се един от най-опитните инструктори в Долна Митрополия

Днес, 25 февруари 2019 г. във ВВУБ „Георги Бенковски“ се проведе тържествена церемония по повод освобождаването от военна служба и преминаване в запаса на майор Пламен Попов. Това съобщиха от учебната база.

Отново ще се направи опит за възстановяване на ВВВУ

Министерство на отбраната ще направи нов опит за възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Документи за това трябва да се внасят до 2020 г. в Националната агенция за оценка и акредитация (НАОА). Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от сайта otbrana.com.

Със семестриален изпит приключи летателния стаж на четвъртокурсниците в Долна Митрополия

Семестриален изпит по летателна подготовка се проведе във Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски” с курсантите-летци 4-ти курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”. Това съобщиха от базата.

PC-9M борд 665 се върна след основен ремонт в Швейцария

Турбовитловият учебно-тренировъчен самолет Pilatus PC-9M с борден номер 665 се завърна днес, 12 февруари 2019 г., след основен ремонт в Швейцария. Машината беше тежко повредена при аварийно кацане през ноември 2010 г.

Меню