ВВС хвърлиха 30 тона вода върху пожара край Свиленград

103 прочитания

Над 30 тона вода хвърли вертолет Ми-17 върху пожарите в Свиленградско. Това стана днес, 23 август 2020 г.

Машината е излетяла от авиобаза Крумово в 14,38 часа и се е прибрала там в 17,35 часа. През това време са били направени 15 захода срещу пожара, при които са хвърлени над 30 тона вода. При това е използвана подвестната система „Bambi bucket”. Освен това, вертолетът е имал задача да огледа зоната на пожара от въздуха.

Командир на четиричленния екипаж е майор Александър Славчев.

Горският пожар е избухнал между селата селата Студена и Дервишка могила. Според директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) гл. комисар Николай Николов пожарът все още не е локализиран.

В началото на месеца, в продължение на четири дни вертолет AS 532AL Cougar от състава на ВВС гаси няколко пожара в Южна България. Това бе и дебюта на типа в тази задача.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството отпуска 100 млн. лева за инфраструктура за F-16
Следваща публикация
Тракийското лято на военнотранспортната авиация
103 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Су-25 стреля на „Шабла 2020“

Българските ВВС разпространиха ефектно видео от участието на Су-25 на Съвместните бойни стрелби по въздушни…

Първият сблъсък

На 1 август 1943 г. Военновъздушните сили на България, тогава известни, като Въздушните на Негово Величество войски или ВНВВ, за първи път влизат в пряк въздушен бой срещу многоброен и мотивиран противник, летящ на модерни бойни самолети. Какво се случва над България в онзи горещ неделен ден?

ВВС отново търси да купи Bambi Bucket

Военновъздушните сили на България са стартирали нова процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на две системи за гасене на пожар Bambi Bucket. Предишната процедура за това се провали през октомври.

Меню