Украински Су-27 отнесе пътен знак при кацане

712 прочитания

Украински изтребител Су-27 удари пътен знак по време на учение за кацане на пътен участък. Инцидентът, който е станал вчера, 27 август 2020 г., се е разминал без пострадали и сериозни щети.

Инцидентът е станал по време на тренировки за кацане на прав пътен участък. В него са участвали четири украински Су-27, а тренировката се е правила на пътя между Киев и Чоп, в област Ровенское.

Участъкът е бил подготвен за летателни операции, но по време на захода за кацане от страна на един от изтребителите се вижда как той закача пътен знак с левия си въздухозаборник. Пилотът е прекратил кацането и се е отправил към базата си, където се е приземил успешно.

От разпространените снимки след инцидента се вижда, че пораженията, които металния знак е нанесъл на изтребителя са минимални и той се е увил около въздухозаборника.

Авариралият изтребител е част от 39-та бригада тактическа авиация, базирана в Озерное. В бригадата има две ескадрили Су-27, като типът се експлоатира още и в 831-ва бригада тактическа авиация.

Свързани теми

Предишна публикация
Гърция ще купува Rafale?
Следваща публикация
Великобритания може да купи по-малко F-35
712 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пентагонът тежко критикува Lockheed Martin за програмата F-35

Шефът на общия програмен офис за F-35 в Пентагона, вицеадмирал Мат Уинтър, подложи производителя на изтребителя Lockheed Martin на тежка критика по отношение действията на компанията в последните месеци и обобщи, че не е доволен от видяното.

Министър Каракачанов заподозря, че някой изкуствено създава недоволство в Граф Игнатиево

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заподозря, че някой изкуствено създава напрежението в авиобаза Граф Игнатиево. Това каза той днес, 24 октомври 2017 г., след като по-рано бяха отменени всички полети в базата, поради неподготвеност за изпълнение на летателните задачи.

Меню