Първият AS 532 AL Cougar се завърна от инспекция

696 прочитания

Днес, 31 август 2020 г. от Румъния, където премина през техническа инспекция, в 24-та авиационна база се завърна вертолет AS 532AL Cougar с борден номер 701. Това съобщиха от ВВС.

От декември 2018 г. вертолетът беше на 15-годишна главна инспекция G (G-Check) в завода на Airbus Helicopters в румънския град Брашов. Това е първият вертолет от този тип на въоръжение в българските Военновъздушни сили, пристигнал в България на 26 август 2006 г.

Екипаж от авиобазата с командир майор Пламен Дончев и борден инженер капитан Васил Ганчев съвместно с румънския пилот Сорин Хера-Бузату изпълниха приемателен полет, по време на който бяха проверени работата на силовата установка, системите и оборудването на вертолета. Беше установено, че всички проверявани параметри са в норма.

Между 2006 и 2010 г. българските ВВС получиха общо 12 броя AS 532AL Cougar, които в момента са на въоръжение в авиобаза Крумово.

Снимки: 24-та авиобаза

Свързани теми

Предишна публикация
„Ер полисинг” ще се носи от Крумово
Следваща публикация
Почти четири часа се бори с пожара в Сливенско вертолет Ми-17
696 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Детайли по украинската сделка с Airbus Helicopters

Украинският парламент ратифицира договора между страната и Франция за продажба на 55 вертолета на Airbus Helicopters. Това дава възможност да се видят точните количества поръчана техника и финансовите условия.

Израел се отказва от V-22 Osprey

Израелските ВВС спират да разглеждат конвертоплана V-22 Osprey, като потенциална платформа за изпълнение на специални задачи. Това съобщава Flightglobal, позовавайки се на свои източници в израелското МО.

Италия ще купува въоръжен AW169

Италианското МО е взело решение за покупка на 15 броя въоръжени вертолети Leonardo AW169. Това става ясно от решението на военното ведомство от 16 април 2020 г.

Меню