Почти четири часа се бори с пожара в Сливенско вертолет Ми-17

144 прочитания

Вчера, 30 август 2020 г., в 16,35 часа вертолет Ми-17 с борден номер 421 от състава на Военновъздушните сили излетя от 24-та авиационна база Крумово, за да окаже помощ в гасенето на горския пожар, възникнал в района на село Селиминово, област Сливен. Това съобщиха от ВВС.

Екипажът на машината се състоя от: майор Борислав Тафков – командир на екипажа; капитан Димитър Танански – втори пилот; офицерски кандидат Георги Петров – борден инженер и офицерски кандидат Мирослав Михайлов – борден техник.

Водоснабдяването се извършваше от водоем в района на село Селиминово. Задачата продължи 3 часа и 45 минути и бяха направени 20 пуска на вода над огнената стихия.

В същото време, днес, 31 август 2020 г., в авиобаза Граф Игнатиево бяха наградени военнослужещи, които са участвали в гасенето на пожар възникнал до базата на 24 август. Пожарът е възникнал в землището на близкото едноименно село и е имало опасност да навлезе на територията на базата. Благодарение на бързите действия на дежурните сили, той е бил потушен.

Свързани теми

Предишна публикация
Първият AS 532 AL Cougar се завърна от инспекция
Следваща публикация
Обмисля се „рационализация” на мисията „ер полисинг”
144 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Омагьосаният кръг

Има една мъдрост без ясен автор, която гласи – „Каквото и да ти разправят, знай…

Су-25 в България – Началото

В средата на 80-те години бойната авиация на България се развива много динамично, като модернизацията…

Министър Каракачанов: МиГ-29 е по-добър от един от кандидатите за нов изтребител

„Самолетът МиГ-29 е по-добър от един от кандидатите от тези три държави (които ни предлагат изтребители – бел. ред.)”, това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 1 септември 2017 г., в сутрешния блок на bTV.

Меню