E-2 се разби в САЩ

195 прочитания

Летящ радар E-2C Hawkeye се е разбил в американския щат Вирджиния. Случката е станала вчера, 31 август 2020 г. и се е разминала без загинали.

Инцидентът е станал около 16 часа местно време, докато самолетът е извършвал тренировъчен полет. Възникнал е технически отказ от неназовано естество, който е принудил екипажът да напусне машината. Четиричленният екипаж (двама пилоти и двама радарни оператори) са се спасили със скачане с парашут и са се приземили без наранявания.

Повреденият E-2C се е разбил на остров Уолипс, без да причини щети на земята. Разбилият се самолет е принадлежал на ескадрилата VAW-120. Основната задача на ескадрилата е да осигурява обучението на екипажите на летящите радари E-2 от състава на ВМС на САЩ.

Това е първият загубен E-2 от повече от 10 години насам. Последният инцидент с типа бе през март 2010 г., когато летящ радар от този тип се разби в Арабско море. Екипажът тогава също успя да скочи с парашути, но един от членовете му не бе открит от последвалата спасителна операция.

Свързани теми

Предишна публикация
Гърция потвърди, че преговаря за Rafale
Следваща публикация
Гърция ще купува Rafale?
195 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

B-17 катастрофира в САЩ

Бомбардировач-ветеран B-17G катастрофира при опит за аварийно кацане на летището Брадли Интернешънал, Кънектикът. При инцидента са загинали седем души, а други седем са ранени.

Saab представи първия GlobalEye

Шведската компания Saab представи на церемония днес, 23 февруари 2018 г., първия си самолет за далечно радиолокационно откриване и управление GlobalEye. Машината е предназначена за Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Инцидент с C-27J Spartan от състава на ВВС (обновена)

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на българските ВВС е претърпял инцидент на земята по време на тренировъчни полети от авиобаза Граф Игнатиево днес, 19 януари 2018 г. Няма пострадали. Това съобщават от ВВС

Работник пострада в ТЕРЕМ „Летец”

Работник е пострадал при наземни изпитания в авиоремонтното предприятие ТЕРЕМ „Летец”, намиращо се в Северния район на летище София. Инженерът е пострадал при работа по вертолет Ми-24В от състава на българските ВВС.

Аварира Ми-171 на македонската полиция

Транспортен вертолет Ми-171Е от състава на вертолетния отряд към македонската полиция е аварирал днес, 4 май 2020 г., на летище Скопие. Няма загинали.

Меню