Вертолет Cougar се включи в гасенето на пожар в Старозагорско

246 прочитания

Вчера, 14 септември 2020 г. огнена стихия се разрази в землището на с. Полски градец, община Раднево. В разузнаването и гасенето на пожара участва вертолет AS 532AL Cougar с борден номер 704 от състава на авиобаза Крумово. Това съобщават от ВВС.

Екипажът беше в състав: командир – капитан Иван Михайлов Панев; втори пилот – полковник Димитър Славов Павлов; бордни техници – Капитан Божидар Йорданов Славчев и капитан Деян Дачев Йорданов; оръжейни техници – офицерски кандидат Никола Аврамов Николов и старши сержант Костадин Георгиев Джунев. На борда на вертолета като координатор от структурите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” е включен инспектор Михаил Миков.

Вертолетът излетя в 15,34 часа. Изпълнението на задачата продължи четири часа и 10 минути. Бяха извършени 22 пуска на вода. Водоснабдяването се извърши от язовир Мъдрец.

Свързани теми

Предишна публикация
България и Румъния тренират мисията „ер полисинг”
Следваща публикация
Стартира „Тракийска пепелянка – 2020”
246 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Докладът за състоянието на Въоръжените сили чертае мрачна картина във ВВС

Приетият от Министерски съвет днес, 24 април 2019 г., „Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България” чертае картина на висока аварийност във ВВС, неизправна авиационна техника техника, остаряла инфраструктура и тежки проблеми в РТВ.

80 години от първия полет на Ил-2

Днес се навършват 80 години от първия полет на знаменития щурмови самолет Ил-2, чийто първи полет става факт на 2 октомври 1939 г.

Половин век от първия полет на Ми-24

Днес се навършва точно половин век от първия полет на съветския щурмови вертолет Ми-24. Той е осъществен на 19 септември 1969 г. от изпитателната станция на конструкторското бюро Мил в Панки, край Москва.

Министър Каракачанов отново избра Беларус за ремонта на Су-25

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отново избра беларуската компания „558-ми авиоремонтен завод“ за изпълнител на поръчката за ремонт на щурмовиците Су-25. Това се чете в негово решение от 16 ноември 2018 г.

Меню