Вертолет Cougar се включи в гасенето на пожар в Старозагорско

245 прочитания

Вчера, 14 септември 2020 г. огнена стихия се разрази в землището на с. Полски градец, община Раднево. В разузнаването и гасенето на пожара участва вертолет AS 532AL Cougar с борден номер 704 от състава на авиобаза Крумово. Това съобщават от ВВС.

Екипажът беше в състав: командир – капитан Иван Михайлов Панев; втори пилот – полковник Димитър Славов Павлов; бордни техници – Капитан Божидар Йорданов Славчев и капитан Деян Дачев Йорданов; оръжейни техници – офицерски кандидат Никола Аврамов Николов и старши сержант Костадин Георгиев Джунев. На борда на вертолета като координатор от структурите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” е включен инспектор Михаил Миков.

Вертолетът излетя в 15,34 часа. Изпълнението на задачата продължи четири часа и 10 минути. Бяха извършени 22 пуска на вода. Водоснабдяването се извърши от язовир Мъдрец.

Свързани теми

Предишна публикация
България и Румъния тренират мисията „ер полисинг”
Следваща публикация
Стартира „Тракийска пепелянка – 2020”
245 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Австралия купува AH-64E

Австралия ще купи щурмови вертолети Boeing AH-64E Apache Guardian, които ще заменят сега използваните 22…

Пускат обществена поръчка за поддръжка на Bell 206

Министерство на отбраната пусна на 22 февруари 2018 г. процедура за възлагане на обществена поръчка за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, които са на въоръжение в българските ВВС.

Второкурсниците в Долна Митрополия завършиха семестриално

Семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите – летци 2-ри курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски” се проведе във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”. Това съобщиха от базата.

Меню