Български Су-25 след ремонт и модернизация в Беларус

4K прочитания

В руския сайт russianplanes.net се появи кадър с български щурмови самолет Су-25К след капитално-възстановителния ремонт и малка модернизация, която се извършва в „558-ми авиационен завод” в Барановичи, Беларус. На кадъра се набива на очи новият дигитален камуфлаж в два тона на зеленото и един тон на кафявото.

Снимката, направена от потребителя Belspotting, е била заснета вчера, 15 септември 2020 г., на летището в Барановичи. Вижда се българският борд 246 с четири баки ПТБ-1150 по време на изпитателен полет.

Източници на АЕРО заявиха, че по план на 23 септември 2020 г. в авиобаза Безмер трябва да пристигнат по въздуха първите два Су-25 в разглобено състояние. След като самолетите бъдат сглобени и изпитани на земята, предстои тяхното облитане и официално приемане от ремонт.

Междувременно, от Беларус вече се е върнала група инженери и пилоти, които са били там на обучение за промените по модернизираните щурмовици.

От документацията по договора с беларуското предприятие се вижда, че заснетият борд 246 има заводски номер 25508110046. Началото на експлоатацията му е 31 август 1987 г., а последното му КВР е от 27 декември 1999 г. От началото на експлоатацията си е натрупал нальот от 1053 часа и 55 минути.

През ремонт, удължаване на техническия ресурс и модернизация трябва да преминат общо осем български щурмовици Су-25К/УБК. Стойността на договора бе 82,51 млн. лв.

Повече за договора може да прочетете тук.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството разреши на САЩ да изпълнява „ер полисинг” от наша територия за месец
Следваща публикация
САЩ са тествали демонстратор на изтребител от по-следващо поколение
4K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Инцидент с C-27J Spartan от състава на ВВС (обновена)

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на българските ВВС е претърпял инцидент на земята по време на тренировъчни полети от авиобаза Граф Игнатиево днес, 19 януари 2018 г. Няма пострадали. Това съобщават от ВВС

Донорска задача за C-27J

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan с екипаж от транспортна авиогрупа Враждебна на 20 май 2021 г.…

МО подписа рамковото споразумение за поддръжката на МиГ-29

Днес, 21 март 2018 г., беше подписано рамковото споразумение за Интегрирана логистична поддръжка на самолети МиГ-29, след като изтекоха всички процедурни срокове за обжалване на обществената поръчка. Това съобщават от МО.

Безмер с нов командир

Днес, 18 февруари 2019 г. в Базата за предно разполагане – Безмер се проведе тържествена церемония по смяна на командването. Досегашният командир на военното формирование полковник Валентин Иванов сдаде длъжността на своя заместник подполковник Милен Димитров. Това съобщават от ВВС.

Премиерът Борисов се оплаква от високите цени на американското оръжие

Премиерът Бойко Борисов се оплаква от високите цени на американското въоръжение и заяви, че е искал преференциални цени и от САЩ, и от Европа, заради геостратегическото положение на България. Това заяви той днес, 16 февруари 2018 г., по време на конференцията по сигурност, провеждаща се в момента в Мюнхен.

Меню