Появиха се кадри с нова ракета „въздух – въздух” на Су-57

117 прочитания

Кадри с новата ракета „въздух – въздух” „Изделие 180”, поставена под крилото на изтребители Су-57, се появиха във филм посветен на 100-годишнината на Главният летателно-изпитателен център „Чкалов” на руското МО.

Изтребителите се появяват с новата ракета на 13:40 от видеото. Ракета е „Изделие 180”, която е по-нататъчно развитие на „Изделие 170-1” (известна още, като Р-77-1 и РВВ-СД). Ракетата се разработва от руската държавна корпорация „Тактическое ракетное вооружение”, запазва активната радиолокационна глава за самонасочване от предшественика си, но има изменена конфигурация, което да ѝ позволи да се носи и изстрелва от вътрешния оръжеен отсек на Су-57. Освен това тя има двурежимен ракетен двигател, който ѝ позволява да придобие допълнителна скорост и енергия при сближаване с целта, което ѝ оставя по-малък прозорец за маневриране.

До момента нямаше публикувани кадри с новата ракета за въздушен бой.

Свързани теми

Предишна публикация
Франция поръчва нови Rafale и NH90
Следваща публикация
Инцидентът с F-35, от май, се дължи на софтуерни проблеми и преуморен пилот
117 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Официално показаха Ил-22ПП

Русия за първи път официално показа новия си самолет за радиоелектронна борба Ил-22ПП. Това стана…

Президентът Радев: Ще купим малко на брой, скъпи и орязани F-16

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев заяви, че правителството се готви да подпише сделка за малко на брой F-16, които са скъпи и с орязани способности. Тези негови критики прозвучаха в предаването „Панорама” по БНТ1 днес, 28 юни 2019 г.

Меню