C-27J евакуираха тежко ранени от Ямбол

113 прочитания

Военнослужещи и техника от състава на българските ВВС се включиха в оказването на помощ на пострадалите при тежката катастрофа, станала на пътя между Елхово и Лесово в област Ямбол днес, 9 октомври 2020 г. Това съобщиха от МО.

Самолет C-27J Spartan (борден номер 072) извърши полет от София до авиобаза Безмер и в 18,45 часа тази вечер кацна обратно на летището в столицата. С него бяха транспортирани медицински екип от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и тежко пострадали при пътния инцидент между ТИР и микробус. При катастрофата загинаха трима, а 11 бяха ранени.

Военно-транспортният самолет кацна в Безмер около 14,30 часа, но влошеното състояние на пострадалите не позволяваше тяхното бързо транспортиране към София.

Командир на екипажа на самолета е подполковник Пламен Дончев, втори пилот е капитан Михаил Димитров и борден инженер капитан Митко Георгиев.

Свързани теми

Предишна публикация
Генерал-майор Димитър Петров пое командването на ВВС
Следваща публикация
Задава ли се криза с L-39?
113 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Прототипът на Ил-112В е получил двигатели

Прототипът на новия руски военно-транспортен самолет Ил-112В вече е с монтирани двигатели. Това се вижда от фотографии направени във Воронежкия самолетостроителен завод ВАСО, по време на визитата на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин.

МиГ-29 тренират за парада над София (видео)

Министерство на отбраната разпространи кадри от кабината на изтребител МиГ-29, направени по време на днешната тренировка за въздушния парад, който трябва да се проведе на 6 май 2019 г. над София. Кадрите са правени с камера закрепена за шлема на левия воден в тройката МиГ-29. 

Четирима кандидати за ремонта на Ми-17 и Ми-24

Четири компании са кандидати за обществената поръчка за ремонта на два вертолета Ми-17 и четири броя Ми-24. Това се вижда от протокол от работата на комисията, оценяваща офертите, публикуван на сайта за обществени поръчки на МО вчера, 9 октомври 2018 г.

Меню