C-27J евакуираха тежко ранени от Ямбол

112 прочитания

Военнослужещи и техника от състава на българските ВВС се включиха в оказването на помощ на пострадалите при тежката катастрофа, станала на пътя между Елхово и Лесово в област Ямбол днес, 9 октомври 2020 г. Това съобщиха от МО.

Самолет C-27J Spartan (борден номер 072) извърши полет от София до авиобаза Безмер и в 18,45 часа тази вечер кацна обратно на летището в столицата. С него бяха транспортирани медицински екип от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и тежко пострадали при пътния инцидент между ТИР и микробус. При катастрофата загинаха трима, а 11 бяха ранени.

Военно-транспортният самолет кацна в Безмер около 14,30 часа, но влошеното състояние на пострадалите не позволяваше тяхното бързо транспортиране към София.

Командир на екипажа на самолета е подполковник Пламен Дончев, втори пилот е капитан Михаил Димитров и борден инженер капитан Митко Георгиев.

Свързани теми

Предишна публикация
Генерал-майор Димитър Петров пое командването на ВВС
Следваща публикация
Задава ли се криза с L-39?
112 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ще се търси ремонт на Су-25

Министерство на отбраната се готви да започне процедура за възлагане на договор за ремонт на щурмовите самолети Су-25. Това заяви днес, 31 юли 2018 г., заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков.

Нови инструктори на PC-9

От днес, 22 май 2018 г., отрядът на инструкторите във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се увеличи с още двама пилоти. Това съобщават от ВВС.

Събития в цялата страна по случай 12 април

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

Борисов: Невъзможно е да правим далавери с Тръмп и САЩ за изтребителите

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма как да се правят далавери с американския президент Доналд Тръмп и със САЩ по въпроса за покупката на нов изтребител и каза, че процедурата е напълно прозрачна, защото минала през Народното събрание. Това Борисов заяви днес, 29 януари 2019 г.

Меню