C-27J Spartan извърши нова санитарна задача

80 прочитания

Вчера, 12 октомври 2020 г. с военно-транспортен самолет С-27J Spartan (борден номер 071) бе извършена специална санитарна задача по превоза на бебе от София за Париж. Това съобщиха от ВВС.

Задачата бе извършена от екипаж в състав – майор Веселин Асенов – командир на екипаж, капитан Николай Георгиев – помощник-командир на екипаж и майор Мирослав Пипев – борден инженер.

Задачата се състоеше в транспортиране на 3-месечно момиченце от летище София до летище „Шарл дьо Гол, Париж за прием и лечение в местна специализирана клиника. Машината излетя от българската столица в 11,27 часа и се прибра обратно в 21,21 часа.

Самолетът бе оборудван със специализирана медицинска апаратура и екипировка за безопасното транспортиране на малкия пациент. На борда се намираше екип от Клиника по неонатология на УАГБ „Майчин дом“.

Свързани теми

Предишна публикация
Летателно-тактическо учение проведе 16-та траг Враждебна
Следваща публикация
Генерал Петров: Трябва внимателна преценка за следващите осем F-16
80 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Откриха новата учебна година във ВВС

Новата учебна 2018 година бе открита тържествено във всички военни формирования на Военновъздушните сили. При откриването в авиобаза Граф Игнатиево присъстваше командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщават от ВВС.

Ил-112 изпълни първия си полет

Тактическият военно-транспортен самолет Ил-112В изпълни дебютния си полет. Това стана днес, 30 март 2019 г.

Скромен ръст на военния бюджет и неясноти около финансирането на програмите за превъоръжаване

Военният бюджет за 2019 г. ще нарасне едва с 84 млн. лева, като в същото време не става ясно какво ще е финансирането за големите програми за превъоръжаване. Това се чете в проектобюджета за догодина, който бе публикуван днес, 22 октомври 2018 г., от Министерство на финансите.

Меню