Летателно-тактическо учение проведе 16-та траг Враждебна

85 прочитания

От 5 до 7 октомври 2020 г. в 16-та транспортна авиогрупа (траг) Враждебна се проведе летателно–тактическо учение (ЛТУ) на тема: „Планиране и участие на екипажи от транспортно-десантната ескадрила и осигуряващи формирования в операция по налагане на мир, като част от многонационални сили“. Това съобщиха от групата.

В хода на учението реално се извърши маньовър по въздуха със сили и средства за подготовка и заемане на оперативно летище Чешнигирово, от което продължи изпълнението на поставените задачи.

На летището беше развърнат полеви лагер с необходимите пунктове за управление и осигуряване действията на военнотранспортната авиация за провеждане на операцията.

В ЛТУ участваха четири различни типа самолети, като бяха отработени следните елементи и задачи:
Изпълнение на полети за транспортиране на войски и товари; подготовка на необорудвано летище за използване; развръщане на полеви ескадрилни оперативни центрове; изграждане на елементи от КИС за управление на бойните действия; изпълнение на полети за визуално въздушно разузнаване; изпълнение на полети за десантиране на парашутисти; изпълнение на маньоври за противодействие на противниковата ПВО; инженерно-авиационно осигуряване на полетите; логистично осигуряване на силите и средствата при участие в операцията; авиомедицинска евакуация.

Всички поставени цели и задачи бяха изпълнени на високо професионално ниво при строго прилагане на утвърдените регламентиращи документи, съобщиха още от транспортната група.

Свързани теми

Предишна публикация
Каракачанов защити командира на ВВС от нападките
Следваща публикация
C-27J Spartan извърши нова санитарна задача
85 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов: „Загуба на рефлекси” е причинила катастрофата с Ми-17

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде разтегливата трактовка, че „загуба на рефлекси” е основната причина за катастрофата с Ми-17 борд 417 от 11 юни 2018 г. При инцидента загинаха двама авиатори, а трети беше ранен.

L-410 поднови полетите си у нас

На 14 февруари 2019 г. се изпълни полет за летателно приемане на самолет L-410 с борден номер 068 от състава на 16-та транспортна авиационна група. Това съобщиха от ВВС.

ВВС отново търси да купи Bambi Bucket

Военновъздушните сили на България са стартирали нова процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на две системи за гасене на пожар Bambi Bucket. Предишната процедура за това се провали през октомври.

Меню