Два Ми-17 се сблъскаха в Афганистан

108 прочитания

Два транспортни вертолета Ми-17 от състава на афганистанските ВВС се сблъскаха при излитане от полева площадка. При инцидентът, който е станал вчера, 13 октомври 2020 г., има загинали.

Инцидентът е станал при излитане в провинция Халманд и по-точно района Нава-и-Баракзай. По неофициална информация, двата вертолета са извършвали мисия за медицинска евакуация и са се сблъскали във въздуха малко, след като са излетели от предна площадка.

В района се водят тежки боеве срещу талибаните.

Първоначално бе съобщено за 15 загинали, но от афганистанското МО са съобщили, че загиналите са общо девет – четирима в едната машина и петима от другата. Не се съобщава колко хора е имало на борда на вертолетите по време на инцидента.

Според афганистанското МО се касае за технически проблем

Аварийността на афганистанските ВВС е сериозно. Само за 2020 г. при небойни инциденти са загубени шест машини – три Ми-17, един MD-530F, един Ми-35 и един самолет A-29 Super Tucano. Отделно, след въздействие на противника са загубени един Ми-17 и един UH-60.

Свързани теми

Предишна публикация
Bell стартира строежа на прототипа на модела 360 Invictus
Следваща публикация
Близкоизточните маркетингови неволи на F-35 продължават
108 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Два самолета се блъснаха на земята на летище Бен Гурион

Boeing 737 се сблъска на земята с Boeing 767 по време на наземни операции на израелското летище Бен Гурион, край Тел Авив. При инцидента, който е станал днес, 28 март 2018 г., няма пострадали, но има сериозни поражения по двата самолета.

Ан-148 катастрофира край Москва

Пътнически самолет Ан-148 на руската авиокомпания „Саратовские aвиалинии” катастрофира след излитане от московското летище Домодедово днес, 11 февруари 2018 г. Няма данни за оцелели от намиращите се на борда 71 души.

Меню