Стартираха полетите с ремонтираните и модернизирани Су-25

674 прочитания

Първите полети с ремонтираните и модернизирани щурмови самолети Су-25 са стартирали днес, 14 октомври 2020 г. Това съобщиха от МО.

От военното ведомство разпространиха и снимки на двата налични самолета, на които се вижда как се подготвят за полет и рулират.

Су-25УБК (борд 002) и Су-25К (борд 246) бяха докарани в разглобен вид с Ил-76 във втората половина на септември. Машините преминаха през ремонт, удължаване на ресурса и модернизация в беларуското предприятие „558-ми авиационен завод“.

В действителност, това не са първите полети на самолетите у нас след ремонта. След сглобяването им те са били облетени от беларуски екипажи, като това е станало в края на миналата и началото на тази седмица.

Предстои стартиране на регулярни полети с типа у нас.

До февруари 2021 г. от ремонт ще пристигнат и останалите шест машини – една спарка и пет едноместни.

Свързани теми

Предишна публикация
Сухопътни войски за първи път използваха БЛА заедно с артилерията си
Следваща публикация
Каракачанов защити командира на ВВС от нападките
674 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС отбелязват празника си с церемонии и дни на отворените врати

На 16 октомври отбелязваме Празника на авиацията и Военновъздушните сили и 106-ата годишнина от първия боен полет. По повод празника в авиобазите на ВВС ще бъдат организирани дни на отворените врати. Това съобщават от ВВС.

Премиерът Борисов се оплаква от високите цени на американското оръжие

Премиерът Бойко Борисов се оплаква от високите цени на американското въоръжение и заяви, че е искал преференциални цени и от САЩ, и от Европа, заради геостратегическото положение на България. Това заяви той днес, 16 февруари 2018 г., по време на конференцията по сигурност, провеждаща се в момента в Мюнхен.

Меню