Стартираха полетите с ремонтираните и модернизирани Су-25

672 прочитания

Първите полети с ремонтираните и модернизирани щурмови самолети Су-25 са стартирали днес, 14 октомври 2020 г. Това съобщиха от МО.

От военното ведомство разпространиха и снимки на двата налични самолета, на които се вижда как се подготвят за полет и рулират.

Су-25УБК (борд 002) и Су-25К (борд 246) бяха докарани в разглобен вид с Ил-76 във втората половина на септември. Машините преминаха през ремонт, удължаване на ресурса и модернизация в беларуското предприятие „558-ми авиационен завод“.

В действителност, това не са първите полети на самолетите у нас след ремонта. След сглобяването им те са били облетени от беларуски екипажи, като това е станало в края на миналата и началото на тази седмица.

Предстои стартиране на регулярни полети с типа у нас.

До февруари 2021 г. от ремонт ще пристигнат и останалите шест машини – една спарка и пет едноместни.

Свързани теми

Предишна публикация
Сухопътни войски за първи път използваха БЛА заедно с артилерията си
Следваща публикация
Каракачанов защити командира на ВВС от нападките
672 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Реплики в парламента около ремонта на Су-25

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и депутатът от БСП Николай Цонков си размениха реплики и обвинения във връзка с ремонта на щурмовите Су-25. Това стана днес, 28 септември 2018 г., в рамките на Парламентарния контрол в НС.

Министър Каракачанов: Реалностите изискват да се възстанови ВВВУ

Реалностите изискват да върнем комплексното авиационно образование на кадри за българските ВВС и гражданската авиация. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 17 април 2018 г., при откриването на експертна дискусия на тема „Военновъздушно училище – идеи и работещи модели“. Това съобщават от МО.

Стартира тренировката ETAP-C 19-2

От днес, 1 април до 12 април 2019 г. ще се проведе основният етап от „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 2019-2 (ETAP-C 19-2). Това съобщават от ВВС.

МО очаквано избра РСК „МиГ” за изпълнител на поръчката за поддръжка на МиГ-29

Министерство на отбраната очаквано избра РСК „МиГ” за изпълнител на поръчката за интегрирана логистична поддръжка за българските изтребители. Това се вижда от решение на военния министър Красимир Каракачанов от 6 март 2018 г.

Меню