Пристигна четвъртият ремонтиран Су-25

1K прочитания

Четвъртият щурмови самолет Су-25, който е преминал през ремонт, удължаване на техническия ресурс и модернизация в Беларус, пристигна в авиобаза Безмер. Това стана днес, 26 октомври 2020 г.

Както и при предишните три машини, този Су-25 е пристигнал разглобен на борда на беларуски транспортен самолет Ил-76ТД (EW-412TH) на местната авиокомпания Ruby Star. Транспортната машина се е приземила в Безмер около обед, след като е прелетяла директно от Барановичи, където се намира „558-ми авиоремонтен завод”, което е натоварено с дейностите по българските самолети.

Четвъртият самолет е едноместен Су-25К с борден номер 252. Преди това, на 19 октомври пристигна друг едноместен – борд 253. Преди това, пристигна една спарка (борд 002) и един едноместен (борд 246). Те бяха докарани от Беларус на съответно 21 и 22 септември. С тези машини вече се провеждат регулярни полети. Другите две, предстои да бъдат облетени и официално предадени на българската страна.

Очаква се останалите четири самолета да бъдат получени в България до февруари 2021 г.

Снимката е илюстративна.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиобаза Крумово отбеляза празника си
Следваща публикация
САЩ ни предоставят два изведени от въоръжение F-16 за учебни цели
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Красимир Каракачанов: Ще ремонтираме и Су-25, в момента летят четири

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че има амбицията да се ремонтирт за малко средства щурмовите самолети Су-25. Според него, в момента летят четири такива самолета. Това каза той днес, 10 април 2018 г. в сутрешния блок на БНТ1.

Меню