ВВВУ обучава технически персонал за Cessna 172

284 прочитания

Във Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) се проведе обучение и изпитване на технически персонал, който обслужва Cessna 172. Това съобщиха от училището.

„В Одобрена организация за обучение и изпитване на персонал за техническо обслужване (ОИПТО) – „Факултет Авиационен“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ с номер №: BG.147.0004 в периода от 26.10.2020 г. до 05.11.2020 година се организира и проведе първият след възстановяването на ВВВУ, курс за самолет тип „Cessna 172“ с двигател тип „Lycoming“ за придобиване на категория „В 1.2“ за технически персонал.”, се казва в съобщението.

Курса се е провел на два модула, съответстващи на описанието на организацията утвърдено от ГД „ГВА” и отговарящо на изискванията на европейската агенция за авиационна безопасност EASA, а именно – Теоретичният елемент, който се е провел във ВВВУ включваше изучаване на планера, двигателя, винта, всички прилежащи системи за мониторинг на двигателя и самолета и практическият елемент, който се е провел в базата на на „Олимпия Еър“ и включваше основни положения в техническото обслужване на Cessna 172, характерни дефекти, тяхната диагностика и отстраняване.

Теоретичния и практически елемент се проведоха под ръководството и контрола на лицензирани инструктори в съответствие с изискванията на Анекс IV на Part 66. След успешно преминат тест по теоретичен и практически елемент всички обучаеми получиха сертификат.

Курсистите получиха сертификатите си от nачалника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски и заместник-началника по професионална подготовка и международно сътрудничество полковник Андриян Колев.

Свързани теми

Предишна публикация
Борисов хвърли и вертолетите на АО28 в борба с пандемията
Следваща публикация
Адмирал Ефтимов: Трансформацията от МиГ-29 към F-16 ще стане 2026 г.
284 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Парламентът благослови възстановяването на ВВВУ

От 1 януари 2020 г. се открива Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Това реши днес, 18 април 2019 г., 44-ото Народно събрание като „За“ проекторешението на Министерския съвет гласуваха 87 народни представители. Това съобщават от МО.

Правителството прие решение за откриване на ВВВУ

На свое заседание днес, 10 април 2019 г., Министерският съвет прие решение за откриване на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия като национален устойчив образователен център за подготовка на високо професионални кадри за Военновъздушните сили (ВВС) на Република България, Европейската система за въздушен транспорт и свързаните с въздухоплаването сектори на икономиката. Това съобщиха от МО.

PC-9M борд 665 се върна след основен ремонт в Швейцария

Турбовитловият учебно-тренировъчен самолет Pilatus PC-9M с борден номер 665 се завърна днес, 12 февруари 2019 г., след основен ремонт в Швейцария. Машината беше тежко повредена при аварийно кацане през ноември 2010 г.

Меню