ВВВУ обучава технически персонал за Cessna 172

284 прочитания

Във Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) се проведе обучение и изпитване на технически персонал, който обслужва Cessna 172. Това съобщиха от училището.

„В Одобрена организация за обучение и изпитване на персонал за техническо обслужване (ОИПТО) – „Факултет Авиационен“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ с номер №: BG.147.0004 в периода от 26.10.2020 г. до 05.11.2020 година се организира и проведе първият след възстановяването на ВВВУ, курс за самолет тип „Cessna 172“ с двигател тип „Lycoming“ за придобиване на категория „В 1.2“ за технически персонал.”, се казва в съобщението.

Курса се е провел на два модула, съответстващи на описанието на организацията утвърдено от ГД „ГВА” и отговарящо на изискванията на европейската агенция за авиационна безопасност EASA, а именно – Теоретичният елемент, който се е провел във ВВВУ включваше изучаване на планера, двигателя, винта, всички прилежащи системи за мониторинг на двигателя и самолета и практическият елемент, който се е провел в базата на на „Олимпия Еър“ и включваше основни положения в техническото обслужване на Cessna 172, характерни дефекти, тяхната диагностика и отстраняване.

Теоретичния и практически елемент се проведоха под ръководството и контрола на лицензирани инструктори в съответствие с изискванията на Анекс IV на Part 66. След успешно преминат тест по теоретичен и практически елемент всички обучаеми получиха сертификат.

Курсистите получиха сертификатите си от nачалника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски и заместник-началника по професионална подготовка и международно сътрудничество полковник Андриян Колев.

Свързани теми

Предишна публикация
Борисов хвърли и вертолетите на АО28 в борба с пандемията
Следваща публикация
Адмирал Ефтимов: Трансформацията от МиГ-29 към F-16 ще стане 2026 г.
284 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС отбелязват празника си с церемонии и дни на отворените врати

На 16 октомври отбелязваме Празника на авиацията и Военновъздушните сили и 106-ата годишнина от първия боен полет. По повод празника в авиобазите на ВВС ще бъдат организирани дни на отворените врати. Това съобщават от ВВС.

Меню