Нигерия се похвали с БЛА от висок клас

202 прочитания

Нигерия се похвали с покупката на два безпилотни апарата Wing Loong II от клас MALE (средна височина, голяма продължителност). Това съобщава Janes.

Новината за придобивката бе обявена в Twitter акаунта на шефа на отдела за връзки с обществеността на нигерийските ВВС.

На снимките се вижда поне един Wing Loong II с нигерийска регистрация в халетата на китайския завод CAIG, където се сглобяват апаратите. Вижда се и кабината за управление на апарата.

Официално, Нигерия става третия клиент, който оперира с Wing Loong II. Освен Китай, машината е купена и от ОАЕ. Неофициално е известно, че апаратите са купени и от Саудитска арабия, Египет и вероятно Пакистан и Бангладеш.

Апаратът има максимална излетна маса от 4,2 тона и продължителност на полета от около 30 часа. Може да носи на борда си богат арсенал от китайско управляемо оръжие „въздух – земя”. Wing Loong II се използва усилено в гражданската война в Либия от страната на ОАЕ. Известно е, че това се случва с не лоша ефективност.

Това е вторият БЛА китайско производство, който Нигерия купува. Страната оперира и с CH-3A, които в момента постъпват на въоръжение. Купени са осем броя от този тип.

Свързани теми

Предишна публикация
Литва подписва за четири UH-60M
Следваща публикация
Филипините получиха първите си Black Hawk
202 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Франция и Германия се споразумяха за съвместна работа по няколко военни проекта

Министрите на отбраната на Франция и Германия подписаха меморандуми за разбирателство за съвместна работа по четири проекта в областта на отбраната. Това стана факт днес, 26 април 2018 г., в рамките на изложението ILA, което се провежда в момента в Берлин.

Меню