Отново санитарна задача за български C-27J

262 прочитания

Вчера, 17 ноември 2020 г. 16-та транспортна авиогрупа (траг) изпълни поредната хуманитарна транспортно-санитарна задача със самолет С-27J Spartan. Това съобщават от ВВС.

С полет от Париж до София се завърна у нас малката Марая, която бе на лечение в клиниката „Роберт Дебре“. Тя бе транспортирана до Франция на 12 октомври 2020 г. със самолет С-27J.

Вчера, в 10,11 часа военно-транспортния самолет излетя за парижкото летище „Шарл дьо Гол”, като на борда предварително бе монтирана необходимата медицинска апаратура и екипировка. На борда на машината бяха и двама лекари от МБАЛ „Лозенец“. В 20,15 часа самолета кацна на летище София с Марая, нейните родители и медицинския екип.

Самолетът, с борден номер 071, бе с екипаж в състав подполковник Пламен Дончев – командир, майор Веселин Асенов – помощник-командир и майор Мирослав Пипев – борден инженер (той и инженер по медицинска апаратура и оборудване).

Целият личен състав на 16-та траг пожелава скорошно възстановяване на малката принцеса и щастливо детство. Специални благодарности на медицинския персонал и държавните структури, които организираха изпълнението на тази високо благородна мисия, пише в съобщението на ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
АЕЦ „Козлодуй” ще се защитава от дронове със специална система
Следваща публикация
Борисов хвърли и вертолетите на АО28 в борба с пандемията
262 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Две фирми искат да поддържат българските L-39

Две компании са подали оферти за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка за поддръжка на българските учебно-тренировъчни самолети L-39ZA. Това се чете в Протокола от работа на комисията, който бе публикуван на сайта на МО.

Вторият живот за МиГ-29 в България – част 1

Александър МЛАДЕНОВ описва предизвикателствата и постиженията при усвояването на пълните маневрени и бойни възможности на МиГ-29 в България в периода 2005–2009 г. като част от въвеждането и налагането на новия модел на бойна подготовка в изтребителната авиация.

ВВС получи втори ремонтиран Ми-24

Авиобаза Крумово получи днес, 21 декември 2017 г., още един ремонтиран щурмови вертолет Ми-24. Така броя на изправните машини от този тип в базата достига до две.

Командирът на ВВС е на посещение в Китай

Командирът на българските Военновъздушни сили, генерал-майор Цанко Стойков е на посещение в Китайската народна република по покана на командващия на китайските Военновъздушните сили. Това съобщиха от ВВС.

Меню