Катастрофира израелски учебен самолет

209 прочитания

Лек витлов учебно-тренировъчен самолет Grob 120A от състава на израелските ВВС катастрофира днес, 24 ноември 2020 г. При инцидента са загинали и двамата намиращи се на борда му.

Катастрофата е станала около 11,30 часа местно време, при изпълнение на редовен тренировъчен полет. Машината се е разбила в поле северно от град Беер Шева. На борда на машината са се намирали 42-годишен майор инструктор и 19-годишен обучаем. Те са излетели от авиобаза Хацерем, където се намира военновъздушното училище на израелските ВВС.

Спасителни екипи са достигнали мястото на катастрофата почти веднага след нея, но екипажът е бил загинал на място.

Засега не се съобщават версии за причината на инцидента, води се разследване. Екипажът не е съобщил за проблеми на борда, а времето в било отлично. Това е първият загубен самолет за израелските ВВС за годината и първата катастрофа в учебната авиация на страната от 2008 г. насам.

Всички полети в учебната авиация на страната са спрени до второ нареждане.

Учебният център на израелските ВВС се поддържа от компанията Elbit. Самолетите Grob 120A са на въоръжение от 2002 г. и в момента се експлоатират 16 броя от него. До сега не е имало инциденти с него.

Свързани теми

Предишна публикация
F-35A преминава през тестове за използване на атомната бомба B61
Следваща публикация
Aero Vodochody презентира L-39NG в Унгария
209 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Виетнам купува L-39NG

Виетнам купува 12 броя учебно-тренировъчни самолета Aero Vodochody L-39NG. Това съобщи днес, 15 февруари 2021…

Руски Ан-26 катастрофира в Сирия

Руски военно-транспортен самолет Ан-26 катастрофира при заход за кацане в авиобаза Хмеймим, Сирия. По официални данни са загинали всички 32-ма намиращи се на борда на машината.

Заместник-министър Запрянов определи действията на екипажа на вертолета Cougar, като правилни

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов определи действията на екипажа на вертолета Cougar, който вчера, 21 август 2018 г., мина през далекопровод, като правилни. Това заяви той днес пред bTV.

Меню